Seks tiltalt i ulvesaken

SEKS TILTALT: Førstestatsadvokat Tarjei Istad har tiltalt seks jegere i ulvesaken.

SEKS TILTALT: Førstestatsadvokat Tarjei Istad har tiltalt seks jegere i ulvesaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Økokrim har tiltalt seks av de 11 siktede jegerne i ulvesaken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Etter det Østlendingen erfarer er alle de fem jegerne fra Elverum som har vært siktet, nå tiltalt for ulovlig ulvejakt. Også en 44-åring fra Engerdal er blant de tiltalte.

Fem jegere fra Trysil ble opprinnelig siktet i saken. Etter det Østlendingen erfarer blir det ingen tiltaler mot noen av disse personene. 

I utgangspunktet ble 12 jegere pågrepet under en storaksjon hos den enkeltes bopel tirsdag 8. april i år. 

LES OGSÅ: Måtte anke for å få avlytte

Ulovlig ulvejakt

De seks tiltalte er alle tiltalt for forsøk på ulovlig ulvejakt på grensen mellom Elverum og Åmot 15. mars i år. Den ene, en 42 åring, er også tiltalt for å ha løsnet flere skudd med rifle mot flere ulver, men uten å treffe.

Alle fra Elverum skal ha deltatt på den samme jakten, ifølge Økokrim – som mener at jakten har skjedd i organiserte former.

LES OGSÅ: Ute på «liksom» elgjakt

Ba trysiljeger delta

Den tiltalte engerdølen, som også er Ap-politiker er også koplet inn i forsøket på ulovlig ulvejakt selv om han selv ikke deltok. Han skal i følge tiltalen ha sendt forespørsel til en av trysiljegerne om å delta på jakten med to hunder. At ikke dette ble noe av, skyldes forhold som ikke berodde på engerdølen, i følge tiltalen.

Skjøt ulv

En 47 åring fra Elverum er også tiltalt for å ha skutt en ulv i grensetraktene mellom Elverum og Åmot den 15. mars i år. Tiltalte har forklart at han skjøt en rev og ikke en ulv. Han fikk senere bistand av en eks politimann i Elverum til å gjemme unna ulven. Eks politimannen er dømt til 16 dagers ubetinget for dette forholdet, men har anket dommen.

Brudd på våpenloven

I tiltalen skal både 44- åringen fra Engerdal og 47-åringen fra ha brutt våpenloven ved å ha oppbevart våpen på en uforsvarlig måte.

Påtalemyndigheten tar også forbehold om at de tiltalte vil miste retten til å drive jakt for en tidsbestemt periode.

Økokrim har innkalt til pressekonferanse førstkommende fredag kl 13. i politihuset i Hamar for å orientere om tiltalene i ulvesaken.

Østlendingen sender pressekonferansen direkte på Ø-TV:

SE OPPSTYRET SOM OPPSTO UNDER FENGSLINGSMØTET I APRIL I VIDEOEN UNDER:

Artikkeltags