Etter det Østlendingen erfarer er alle de fem jegerne fra Elverum som har vært siktet, nå tiltalt for ulovlig ulvejakt. Også en 44-åring fra Engerdal er blant de tiltalte.

Fem jegere fra Trysil ble opprinnelig siktet i saken. Etter det Østlendingen erfarer blir det ingen tiltaler mot noen av disse personene. 

I utgangspunktet ble 12 jegere pågrepet under en storaksjon hos den enkeltes bopel tirsdag 8. april i år. 

LES OGSÅ: Måtte anke for å få avlytte

Ulovlig ulvejakt

De seks tiltalte er alle tiltalt for forsøk på ulovlig ulvejakt på grensen mellom Elverum og Åmot 15. mars i år. Den ene, en 42 åring, er også tiltalt for å ha løsnet flere skudd med rifle mot flere ulver, men uten å treffe.

Alle fra Elverum skal ha deltatt på den samme jakten, ifølge Økokrim – som mener at jakten har skjedd i organiserte former.

LES OGSÅ: Ute på «liksom» elgjakt

Ba trysiljeger delta

Den tiltalte engerdølen, som også er Ap-politiker er også koplet inn i forsøket på ulovlig ulvejakt selv om han selv ikke deltok. Han skal i følge tiltalen ha sendt forespørsel til en av trysiljegerne om å delta på jakten med to hunder. At ikke dette ble noe av, skyldes forhold som ikke berodde på engerdølen, i følge tiltalen.

Skjøt ulv

En 47 åring fra Elverum er også tiltalt for å ha skutt en ulv i grensetraktene mellom Elverum og Åmot den 15. mars i år. Tiltalte har forklart at han skjøt en rev og ikke en ulv. Han fikk senere bistand av en eks politimann i Elverum til å gjemme unna ulven. Eks politimannen er dømt til 16 dagers ubetinget for dette forholdet, men har anket dommen.

Brudd på våpenloven

I tiltalen skal både 44- åringen fra Engerdal og 47-åringen fra ha brutt våpenloven ved å ha oppbevart våpen på en uforsvarlig måte.

Påtalemyndigheten tar også forbehold om at de tiltalte vil miste retten til å drive jakt for en tidsbestemt periode.

Økokrim har innkalt til pressekonferanse førstkommende fredag kl 13. i politihuset i Hamar for å orientere om tiltalene i ulvesaken.

Østlendingen sender pressekonferansen direkte på Ø-TV:

SE OPPSTYRET SOM OPPSTO UNDER FENGSLINGSMØTET I APRIL I VIDEOEN UNDER: