(Ringsaker Blad)

Det er stjålet konkurranseutstyr, ski og staver for en betydelig sum. Nøyaktig oversikt har ikke politiet enda.

I følge Hamar Arbeiderblad tilhørte noen av de stjålne parene Petter Northug. Det dreier seg ikke om skistjernens beste ski, men par som fortrinnsvis brukes til trening.

– Første melding fikk vi cirka klokka ni søndag morgen. Da ble det sagt cirka 20 par ski og ditto staver er borte. Vi har vært der og oppretter sak, sier operasjonsleder Trond Ola Berg.

Det er Norgescup i langrenn på Sjusjøen denne helga.

Forholdet er anmeldt.

- Helt tragisk

Hovedleder i organisasjonskomiteen for Norgescuprennet, Lisbeth Syljuberget, synes det som har skjedd er tragisk.

– Heldigvis fikk alle løpere stilt til start etter det jeg vet. Noen startet muligens med litt annet utstyr enn de skulle i utgangspunktet. Heldigvis er det serviceteam på plass her med ekstra utstyr.

Syljuberget forteller at det er et smøretelt som har blitt brutt opp.

– Vi har hatt tre nattevakter som har gått rundt på området. De har ikke sett noe, men ante uråd da ting hadde byttet plass.

Nå skal det sendes ut oppfordring til alle som har vært på rennet om å se over utstyret sitt, slik at man kan få en komplett oversikt over hva som er borte.

– Det er utrolig kjedelig at vi fikk en slik avslutning på et ellers flott arrangement. Her stiller folk opp på dugnad og jobber frivillig døgnet rundt, så skjer dette.

Birkebeinerrittet ble rammet på samme måte for noen år siden, da en rekke sykler ble stjålet.

Visste hva de skulle ta

I følge Syljuberget er det tydelig at gjerningspersonene visste hva de var ute etter.

– De har gått etter det dyreste utstyret. De har sortert både ski, staver og smøreutstyr, og tatt med seg det mest verdifulle, sier Syljuberget.