Turgåer fant votter og kniv i nærheten av Synnfjellet

FUNN: En turgåer fant mandag et par votter og en kniv ved et bål i nærheten av Synnfjellet.

FUNN: En turgåer fant mandag et par votter og en kniv ved et bål i nærheten av Synnfjellet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet sjekker DNA opp mot savnede Stig Ingar Evje.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) I 11-tiden mandag formiddag ble politiet oppringt av en turgåer som hadde funnet et par votter og en kniv ved et bål på Nylsfjellet i Nord-Torpa, i nærheten av Synnfjellet. Gjenstandene ble funnet i samme område som det tidligere har blitt gjort observasjoner av det som kan være Stig Ingar Evje.

– Vi skal nå sikre oss DNA fra vottene og kniven og matche dette opp mot den savnede, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til OA tirsdag.

Waage ønsker ikke spekulere i om gjenstandene kan tilhøre Evje, som forsvant fra hytta si ved Sjusjøen i Ringsaker kommune 3. mai.

– Men med tanke på at tidligere opplysninger passer til funnet, er alt slik av interesse, sier han.

Siden Evje forsvant har det vært gjennomført omfattende leteaksjoner, uten nye spor etter savnede. I starten av juni foretok politiet et nytt søk i området ved Spåtind, men aksjonen var resultatløs.

Den savnede skal være godt trent og kan bevege seg over store områder. Han har militær bakgrunn. Politiet har tidligere opplyst at han kan være i en noe forvirret situasjon og ute av stand til å gjøre rede for seg eller opptre rasjonelt.

Artikkeltags