Jubel i grensekommuner

SPRETTET KORKEN: I snøscooterkretser ble det sprettet champagnekorker i går. Her Roar Moe og Arild Bredesen på Åsnes Finnskog. Begge foto: Sverre Viggen

SPRETTET KORKEN: I snøscooterkretser ble det sprettet champagnekorker i går. Her Roar Moe og Arild Bredesen på Åsnes Finnskog. Begge foto: Sverre Viggen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Stortinget har gjennom sitt vedtak torsdag gitt kommunene sjølråderett når det gjelder å åpne for snøscooterbruk i utmark. – Et skikkelig løft for Distrikts-Norge, sier John Holen i Åsnes.

DEL

Det ble sprettet noen champagnekorker i grensekommunene i går, blant annet på Åsnes Finnskog.

– Vi var litt usikre og kanskje litt skeptiske da vi dro til Stortinget for å overvære behandlingen torsdag. Heldigvis gikk det nå i orden. Dette er det virkelig god grunn til å feire. Vi har ventet på og lengtet etter muligheten til å få snøscooterkjøring inn i ordnede former. Åsnes kommune har vært positive til det i flere år, så jeg regner med at det ikke vil bli noen hindringer nå, sier leder i snøscootergruppa i Åsnes Finnskog idrettslag.

Viktig for turismen

John Holen (Frp) er kommunepolitiker i Åsnes og har jobbet aktivt i flere år for et slik vedtak som Stortinget nå har gjort.

– Dette er rett og slett en stor dag for distriktene. Ikke minst for kommunene på grensen til Sverige. Hittil har all snøscootertrafikk gått til svenske vinterturiststeder og på svenske leder. Det har gitt solide inntekter til reiselivsbedrifter langs ledene. Nå kan trafikken også gå andre vegen og bidra til å styrke virksomheten til norske reiselivsbedrifter. Det blir et solid løft for mulighetene til styrke virksomheten, sier Holen.

Det samme peker Våler-ordfører Kjell Konterud.

– Dette aktualiserer også kommunalt kjøp av Gravbergsgarden og skog fra Statskog i Gravberget. Vegen fra Gravberget til de svenske ledene er ikke lang, og nå blir det mulig å ta imot svenske snøscooterfolk på norsk side. Vedtaket bør bli et løft for turismen, sier Konterud.

Jobb å gjøre

Leder i snøscootergruppa i Åsnes Finnskog idrettslag, Arild Bredesen, sier at det nesten er så man lengter til snø og vinter igjen.

– Den kan i alle fall komme tidlig til høsten. Vi har fortsatt en jobb å gjøre med merking av led, skilting og i hele tatt legge forholdene til rette for kjøring til vinteren. Leden er for så vidt klar, men de nevnte tiltakene gjenstår. Det blir garantert fart på den jobben nå, sier Bredesen.

– For Solør er torsdagens vedtak den største muligheten vi har fått på år og dag, sier John Holen.

Artikkeltags