For festplassen er 40 år gammel, og festgeneral Jan Bølla fyller 70.

– Begge deler er verd å markere og feire, og det kan vel ikke gjøres på bedre måte enn med en skikkelig fest, sier Thomas Bråten og Hans Olav Trøen.

Bråten og Bølla satt i en konfirmasjon i fjor og pratet om festplassen og det faktum at det i fjor var første året uten en eneste fest. Nå gjør de altså noe med det.

Folk valfartet

På 1970 og 80-tallet var det Kynnbrua festfolket valfartet til.

Da Bobbysocks midt på 1980-tallet kom rett fra Grand Prix-suksessen til Kynnbrua, var det tett med folk, like mange utenfor gjerdet som inne.

Totalt rundt 3.500 personer.

På 1990-tallets slutt og utover det første tiåret på 2000-tallet sank folks festlyst, og i fjor var det stopp.

Lørdag er det full fart igjen med det lokale rockebandet Cherry Bullits som varmer opp til selve dansefesten med Vagabond.

– Det er både riktig og viktig at vi får denne festen. 110-årsjubileet er virkelig verd en fest, og saken er jo også at det egentlig bør bli flere framover. Vi håper at Bølla får med seg flere til å ta et tak som gjør det mulig å ha flere festkvelder her, sier Bråten og Trøen i Vagabond.

De håper og tror at det kan bli rundt 500 på festen lørdag.

10 000 plakater

Jan Bølla ser heller ikke bort i fra at det kan bli gjort er forsøk på et nytt festprogram. Han har mange gode minner fra 40 år som festgeneral.

Blant annet har han skrevet på og satt opp mer 10.000 festplakater.

Alle de største norske og svenske dansebandene har vært på Kynnbrua. De viktigste rock og popbandene også, og enkeltartister med sine band.

– Vi får se. Nå tar vi en fest om gangen, sier Bølla.