Ingen bevis for at hunden ble brent

HENLAGT: Eva Wiklund hevder at den nå utflyttete Åsnes-kvinnen brant hennes hund Rocky (bildet) med en lighter og satte en sprøyte med ukjent innhold i hunden. Svensk politi har gjennom sin etterforskning av saken ikke funnet dette bevist og har henlagt saken.Foto: Eva Wiklund

HENLAGT: Eva Wiklund hevder at den nå utflyttete Åsnes-kvinnen brant hennes hund Rocky (bildet) med en lighter og satte en sprøyte med ukjent innhold i hunden. Svensk politi har gjennom sin etterforskning av saken ikke funnet dette bevist og har henlagt saken.Foto: Eva Wiklund Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Åsnes-kvinnen som i 2010 ble fradømt retten til å ha hund på livstid ble i sommer anmeldt på nytt etter at hun flyttet til Sverige. Nå har politiet henlagt saken mot henne.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Østlendingen omtalte i juni et tilfelle av påstått dyremishandling den nå utflyttete Åsnes-kvinnen ble anklaget og anmeldt for.

– Brant Rocky med lighter

Etter at hun i 2010 ble dømt for dyremishandling i Norge, flyttet hun til Sverige hvor hun på nytt anskaffet seg hunder.

Eva Wiklund fortalte i sommer at hun hadde sett den utflyttete Åsnes-kvinnen brenne hunden hennes Rocky med en lighter.

Hun beskrev en hund som lå stille og urørlig på gulvet, samtidig som hun så kvinnen sette en sprøyte i hunden hennes.

– Hun brant Rocky med lighteren gjentatte ganger, sa Wiklund til Østlendingen i sommer.

Nå har altså politiet i Sverige henlagt saken fordi de ikke har funnet bevis for dyremishandlingen, melder NRK Hedmark og Oppland.

– I forbindelse med vår etterforskning har vi ikke funnet bevis for at kvinnen har gjort seg skyldig i det som påstås i anmeldelsen, sier politijurist Mikael Bäckström til NRK.

Får fortsette med dyr

Kvinnen har også i avhør med politiet avvist anklagene som ble rettet mot henne.

– Hun får fortsette å ha dyr i Sverige, så lenge ikke noe nytt skulle inntreffe, sier Bäckström.


Faksimile, Østlendingen 7. og 8. juni 2012

Hunden som kvinnen ble anmeldt for å ha mishandlet ble avlivet på grunn av sjukdom og ble deretter nøye obdusert.

Heller ikke denne obduksjonen underbygger ifølge statskanalen mishandling fra kvinnens side.

Svensk politi påpeker også at det har vært jevnlige kontroller hos kvinnen, uten at det har blitt funnet tegn på vanskjøtsel eller mishandling.

– Vi har ikke funnet noen feil eller mangler når vi har vært på besøk hos henne, sa länsveterinær i Jämtlands län, Åsa Regnander Dahl til SVT Mittnytt i sommer.

Norsk dom gjelder ikke

Til tross for at kvinnen i 2010 ble fradømt retten til å ha hund i Norge, kan hun med loven i hånd holde hund i Sverige fordi den norske dommen ikke gjelder i nabolandet.

– Denne saken viser at det er behov for et tettere samarbeid mellom de nordiske landene spesielt, men også innenfor EØS-området. Man har full rett til å flytte over grensa. Det kan ikke være slik at en dom slutter å virke bare fordi man flytter over grensa, uttalte stortingspolitiker og medlem av Nordisk råd, Vigdis Giltun, til Østlendingen i sommer.

Artikkeltags