Ulvetispe påkjørt og drept

UNG OG KRAFTIG: Stein Erik Bredvold karakteriserer den ihjelkjørte ulvetispa som ung og kraftig. Han skal ta forskjellige prøver av ulvetispa før den sendes videre.

UNG OG KRAFTIG: Stein Erik Bredvold karakteriserer den ihjelkjørte ulvetispa som ung og kraftig. Han skal ta forskjellige prøver av ulvetispa før den sendes videre. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ulvetispa hoppet ut i fylkesveg 206 på Sønsterud ved 21-tiden lørdag kveld. Føreren av bilen som kom på samme sted til samme tid, hadde ingen mulighet til å unngå påkjørselen.

DEL

Ulvetispa ble drept momentant. 

Bare noen hundre meter unna måtte en annen bilist kjøre av vegen for å unngå å treffe en annen ulv.

SE FLERE BILDER AV ULVEN HER!

Stein Erik Bredvold i Statens Naturoppsyn kunne lørdag konstatere at det var spor av to ulver på stedet. Søndag formiddag korrigerte han seg selv.

LES OGSÅ: Renraset ulv i Nord-Odal

–  Jeg har sporet ulven, og det viser seg at det kun har vært én av dem. At det ble snakket om to, kom nok av at det ble hektisk og uoversiktlig akkurat etter påkjørselen. Ulvetispa har kommer fra området ved Gjesåssjøen, krysset jordene og fylkesveg 206. Nede ved industrilokalene har den snudd om og gått tilbake og ut i fylkesvegen, der den altså hoppet ut i vegen rett foran bilen, forteller Stein Erik Bredvold.

Tispa er tatt hånd om og skal tas prøver av før den sendes videre til nærmere undersøkelse ved Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

Bredvold ser ikke bort ifra at ulven kom fra Rotna-reviret på Grue Finnskog.

LES OGSÅ: Svenskene avlyser ulvejakta

De tar seg lange turer til disse områdene i Åsnes.

Hvor gammel tispa er, var det i går kveld for tidlig å si noe sikkert om.

Den veide rundt 35 - til 40 kilo.

LES OGSÅ: Ulvemysteriet løst med DNA

– Det er mye ulv i området nå, og den er ikke spesielt folkesky, men vandrer rundt mellom husene i tettbygde områder, forteller Knut Arne Gjems i Åsnes.

Stein Erik Bredvold bekrefter dette.

– To ulver har jeg sett spor av i tettbebyggelsen i Gjesåsen over en periode nå. Ulven lever nære folk i Solør nå. Blant annet fordi det ikke har vært lovlig ulvejakt på 40 år i den såkalte ulvesona.  Så lenge det ikke jaktes, blir ulvens frykt for mennesker minimal, og de oppsøker oftere boligfelt og områder med folk. Blant annet har ulven tatt en dachs i Åslia. Stortinget vedtok i rovviltforliket å avklare grenseulv-spørsmålet innen utgangen av 2013, uten at dette har skjedd. Bestandsmålet for ulv har vært nådd tre år uten jakt. Norges JFF mener at lovlig jakt og en forvaltning man kan stole på blir fulgt opp, er det rette. Diskusjonen må opp i Stortinget, sier Knut Arne Gjems, leder i NJFF Hedmark.

LES OGSÅ: Får skyte to ulver i Rendalen

Ikke uventet ble det trafikk av folk som ville se den døde ulvetispa etter hvert som det spredte seg på bygda at en ulv var kjørt i hjel i Sønsterud-området.

Hendelsen er meldt til politiet, men det vil ikke bli spesiell etterforskning av hendelsen. 

Med så vidt mye ulv som etter hvert er i farten, er det ikke like intensiv etterforskning, i alle fall ikke så lenge det er åpenlyst at hendelsen er et uhell der bilisten ikke har hatt mulighet til å unngå påkjørselen.

I lørdagskveldens tilfelle hoppet ulven ut i fylkesvegen like foran bilen.

LES OGSÅ: – Trolig en valp, ikke hybrid

SE FLERE BILDER AV ULVEN HER!

LES OGSÅ:

Artikkeltags