Advokatfirma etablerer seg på Flisa

Advokatfirmaet Consensus i Elverum, her ved advokatfullmektig Alina Drazkowski, har etablert seg på Flisa. Her, i den gamle lensmannsgården nederst i Kaffegata, kommer de til å ha åpent to dager i uka.

Advokatfirmaet Consensus i Elverum, her ved advokatfullmektig Alina Drazkowski, har etablert seg på Flisa. Her, i den gamle lensmannsgården nederst i Kaffegata, kommer de til å ha åpent to dager i uka. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Advokatfirmaet Consensus fra Elverum er nå representert på Flisa. Advokatfullmektig er Alina Drazkowski.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Siden 2010 har advokatfirmaet Consensus eksistert i Elverum.

Nå har firmaet utvidet med en avdeling på Flisa.

I den gamle lensmannsbygningen i Kaffegata, vegg i vegg med regnskapsfirmaet Økonor, er nå advokatfullmektig Alina Drazkowski på plass, kjent for mange solunger i og med at hun er fra Kirkenær.

– Det er hovedsakelig jeg som kommer til å jobbe her, men klientene vil dra veksler på kompetansen i hele firmaet hvis det skulle bli nødvendig, sier hun.

I tillegg til henne, utgjør advokatstaben Øyvind Borg, Lars Østby-Deglum, Odd Henning Svalheim og Helge Hartz.

Rettsområder

Fram til nå har det ikke vært mange advokatkontor på Flisa.

– Etter det vi vet, er det bare advokat Kay Loftet på Flisa og Aina Tvengsberg på Kirkenær, så det er en veldig lav advokatdekning mellom Kongsvinger og Elverum. Ønsket vårt er at dette skal være et tilbud til alle i Solør, og at de skal slippe å reise ut for å få juridisk rådgivning, sier Drazkowski.

Rettsområdene omfatter det meste med blant annet arverett, skilsmisseskifte, barnerett, barnefordeling, barnevern, eiendomsmekling, kjøpsrett og selskapsrett.

– Vi tilbyr også tjenester til bedrifter og offentlig virksomheter, for eksempel om vanlig kontraktsrett, avtalerett eller når det gjelder etablering av selskaper, opplyser hun.

– Lavere terskel

– Vi favner egentlig ganske vidt når det gjelder bedrifter. Noen er i forkant og etablerer en fast kontakt med oss, uansett med tanke på hva som måtte oppstå. Ofte kommer det klienter inn til oss når de står midt opp i det, men det er selvfølgelig mulig hvis de bare vil snakke om bedriften sin. Da er det litt lettere å sette seg inn i problemstillingene hvis de oppstår, sier hun.

– Er terskelen for å be advokathjelp lavere i dag enn før?

– Ja, og vi ser at det er en del som kommer, spesielt eldre, når det er siste utvei. For yngre er det vanligere å komme og forhøre seg tidligere i prosessen. Behovet for juridisk bistand er blitt veldig vidt, sier Drazkowski som hadde sin første arbeidsdag på Flisa-kontoret i går.– Vi kommer til å ha åpent på Flisa hver tirsdag og torsdag, opplyser hun.

Artikkeltags