Gå til sidens hovedinnhold

– Beste fra Nav noensinne

Artikkelen er over 6 år gammel

– Denne mannen og dette kurset kan revolusjonere Nav. Dette er det suverent beste vi har opplevd fra Nav. Det åpner mange dører til et bedre liv.

De mellom 20 og 30 deltakerne på kurset «Tenk STORT» føler at de er på veg med full fart inn i et nytt og bedre liv med glede og selvtillit.

– Vi var vel skeptiske da vi fikk brevet med tilbudet. Nå er det bare én ting vi gruer oss til – at kurset er over og ferdig. Nå lærer vi å bli glad i oss selv, og det er en bra start på å få orden på ting, sier Heidi Møller, Finn André Nilsen, Susanne Tangen og Martin Estensmo Tingvoll, fire av deltakerne på kurset på Flisa. Et kurs over 15 timer for unge opp til 25 år i Solør.

Eneste i sitt slag

Kurset er det eneste i sitt slag i Nav, og det er Nav i Glåmdalen som kjører et kurs på Kongsvinger og et på Flisa.

– Vi har leid inn coach Joe Syversen og utfordret ham til å lage et gruppeopplegg over temaet «Tenk STORT». Det har gått utrolig bra, og det er gledelig å se hvordan de unge kursdeltakerne møter ivrige opp og gleder seg til hver kursdag etter hvert som kurset skrider fram, sier prosjektleder for satsingen på de unge, Vibeke Bergflo Aas i Nav, som sammen med prosjektmedarbeider Adrian Borgenholt assisterer coach Syversen.

Den indre driven

Det er den indre driven hos den enkelte kursdeltaker coach Joe Syversen skal hjelpe dem å finne. Hva man vil, hvor og hvordan er nøkkelord. Noen han tydeligvis er i ferd med å lykkes med til de grader.

– Dette er utrolig inspirerende. Fantastisk, fenomenalt, fabelaktig, sier kursdeltakerne.

De er klare på at uten denne muligheten og dette kurset hadde hverdagen fortsatt i samme dur.

– I bestefall hadde vi klart å klippe plenen, sier Finn Andre Nilsen.

– Jeg hadde nok bare gått rundt som en zombi, sier Susanne Tangen.

– Nå gleder vi oss til hver onsdag med kurs. Syversen er i ferd med å åpne mange dører til et bedre liv for oss. Vi er i ferd med å få selvtillit og vite at vi er verd noe. Det er blitt mye lettere å like seg selv, bli glad i seg selv. Da er vi et langt skritt på veg mot noe bedre, sier Martin Estensmo Tingvoll.

Kommentarer til denne saken