Elgsenteret er konkurs

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er over og ut for Norsk Elgsenter. I alle fall som nasjonalt senter i Gravberget. Styret sa i går enstemmig at det ikke er grunnlag for videre drift og går til skifteretten og begjærer oppbud.

DEL

– Vi må bare ta til etterretning at det tydeligvis ikke er plass for et nasjonalt elgsenter i distriktet eller i Hedmark i det hele tatt. Vi har holdt på lenge for å synliggjøre hvilke muligheter det ligger i dette. Vi hadde trengt et langt større regionalt engasjement for det skulle ha noen hensikt å gå videre. Beklagelig, men slik er det, sier styreleder Andor Tellefsen etter styremøtet på Gardermoen i går.

BAKGRUNN: Trolig oppbud mandag

Elgene får leve

Nå blir det etter hvert opp til bostyret hva som skal skje med blant annet elgene som går i senterets hegn i Gravberget.

– Vi kommer til å henstille sterkt til bostyrer når denne er oppnevnt, at man må gjøre alt man kan for at elgene får leve videre. Det er ting på gang som vil kunne sikre det, uten at vi kan forskuttere det, sier Tellefsen.

Det ender etter all sannsynlighet med at elgene blir solgt. Kanskje til det stedet et elgsenter blir etablert. For at det kommer, er man ganske sikker på. Det har alt vært henvendelser fra interesserte. Men da blir det ikke i Hedmark.

– Det er mange som har tro på et elgsenter. Men pr. i dag er det gravlagt i forhold til Hedmark, sier styreleder Tellefsen.

Trist utgang

– Det er trist at senteret forsvinner fra Våler. Nå har ikke det største hjortedyret i Norge noe nasjonalt senter. Og det er et tankekors at det ikke er liv laga for det i Hedmark, sier ordfører Kjell Konterud.

En av gründerne bak konseptet, Arne Myklebust, beklager også at det endte slik.

– Det er kjempet i ganske lang tid for å berge det som noe av utmarksressursen i distriktet. Nå er det dessverre slutt, og jeg er redd det er tapt for Hedmark, sier Arne Myklebust etter gårsdagens avgjørelse.

Artikkeltags