Fikk egen og en annens journal

SKREMMENDE: Arket lengst til høyre er stiftet fast til kvinnens journal og forteller mye om en annen person.

SKREMMENDE: Arket lengst til høyre er stiftet fast til kvinnens journal og forteller mye om en annen person. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Solør-kvinnen fikk sjokk da hun gikk gjennom sin egen journal fra DPS Kongsvinger. For aller bakerst var det en side tilhørende en annen persons journal.

DEL

– Samtidig mangler siste side i min journal, så jeg lurer jo på hvor den er havnet. På arket som tilhører en annen journal, står det en rekke opplysninger om den personen, hva slags medisiner vedkommende skal bruke, blant annet. Det er mildt sagt skremmende at en persons sykejournal skal havne i en annens postkasse. Selvsagt kan glipp skje, men akkurat med slike ting bør det rett og slett ikke forekomme, sier Solør-kvinnen.

Hun sier videre at hun går ut med dette for at folk skal være observante, og at de som steller med dette forhåpentligvis sørger for at rutinene skjerpes.

– Jeg må innrømme at jeg ikke vet om jeg tør fortsette behandling og kontakt med senteret når slike ting kan skje, sier hun.

– I stedet for at det skal bli hjelp med psykiske problemer fører dette til ekstra problemer for dem som opplever noe slik, sier kvinnen.

– Ikke bra i det hele tatt. Dette er slik som ikke skal skje. Her har det tydeligvis skjedd en glipp og vært for dårlig kontroll. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn be kvinnen ta kontakt med oss, sier man ved DPS Kongsvinger.

Artikkeltags