Gå til sidens hovedinnhold

Kan få dagbøter på 10.000

Artikkelen er over 7 år gammel

Mattilsynet varslet i dag Magne Fjeldseth i Grue om at dagbøter på 10.000 kroner pr. dag venter ham hvis ikke kuene som rømte til skogs er på plass i fjøset senest 10. desember.

Ikke nok med det – de dyrene som ikke er mulig å få på dyretransporten, vil bli avlivet på garden og destruert.

– Det er harde bud, slår Magne Fjeldseth på Grinder fast. Seniorinspektør Line Taugbøl i Mattilsynet ville i dag ikke kommentere saken.

Distriktssjef Siv Jorunn Nordlund var ikke tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Har ikke noe valg

– Jeg har ikke noe valg. Men jeg må si det er ganske spesielt at så lenge Mattilsynet har varslet at de tar ansvaret for avviklingen og skremmer mellom 30- og 40 dyr til skogs under hentingen, skal jeg få ansvaret for å få dyra tilbake. De klarte det ikke selv mandag. Jeg skal også bøtelegges hvis de ikke får dyra på bilen, sier Fjeldseth.

Han fikk varslet i brevs form onsdag. Da hadde ingen av dyrene kommet til gards igjen til tross for at det fra mandag er lagt ut fôr i nærheten av fjøset.

– Jeg må bare til skogs en dag nå og få dem med hjem og stenge dem inn. Jeg tror nok dyrene vil følge meg til gards. Så sant de ikke er vettskremt og skeptiske, sier Fjeldseth.

Kostbar avvikning

Havner ikke dyrene på dyretransporten før tirsdag til uka, risikerer Fjeldseth at mellom 30- og 40 dyr blir avlivet. Noe som vil bety flere hundre tusen kroner i tap.

– Nei, jeg har ikke noe valg så lenge ikke de som tok på seg å fullføre avviklingen tydeligvis har mistet troen på at de skal klare det, sier Magne Fjeldseth på Grinder.

LES OGSÅ: