Gå til sidens hovedinnhold

Masseslagsmål på Haslemoen

Artikkelen er over 10 år gammel

Det er andre kvelden på rad med uroligheter ved Haslemoen transittmottak. Et titalls beboere brakte i dag sammen da det som startet i en hovedsaklig verbal disputt mellom to beboere eskalerte til massaslagsmål.

– Det er veldig uoversiktlig i forhold til hva som utløste slåsskampen. Men det skal ha startet med noe verbalt og knuffing mellom et par stykker, og så har det eskalert, før flere involverte seg og det ble slåsskamp, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Geir Bekkedal.

Slåsskampen utspant seg på Haslemoen transittmottak i Solør mellom rundt halv sju og halv åtte onsdag kveld.

Skadet i foten

– Et titalls beboere var involvert i slåsskampen, og én ble skadet i foten. Vedkommende ytret ikke noe ønske om legehjelp ovenfor politiet, sier operasjonsleder Bekkedal.

Les: Bråk på Haslemoen asylmottak også i går.

 – Situasjonen har nå roet seg, og vi er i ferd med å forlate stedet. Men vi beholder en bil på stedet for å passe på at det ikke skjer noe mer, og for å være synlige, sier han.

– Vil bli flyttet på sikt

Hvordan er stemningen på transittmottaket nå?

– Vi velger å ha en bil på stedet fordi det er en anspent - men rolig stemning - på stedet, sier Bekkedal.

Han kjenner ikke til hva som ligger til grunn for uoverensstemmelsene og slåsskampen, og vet ikke om det er de samme personene som var i bråk i går.

I går ble bråkmakerne flyttet. Vil dette skje med dagens kranglefanter også?

– På sikt vil de som startet bråket sannsynligvis bli flyttet, men i kveld er det ikke plasser på andre asylmottak, sier han.

Kommentarer til denne saken