– Statens vegvesen skaper bare hat ved å legge jernring rundt Gatebil

Daglig leder i Gatebil AS, Hans Jørgen Andersson, er kritisk til hvordan Statens vegvesen gjennomfører kontroller under Gatebil. – De legger en jernring rundt arrangementet og skaper mer hat enn forståelse, sier han.

Daglig leder i Gatebil AS, Hans Jørgen Andersson, er kritisk til hvordan Statens vegvesen gjennomfører kontroller under Gatebil. – De legger en jernring rundt arrangementet og skaper mer hat enn forståelse, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Daglig leder i Gatebil AS, Hans Jørgen Andersson, mener Statens vegvesen skaper mer hat enn samarbeidsvilje og lovlydighet blant gatebilentusiastene ved å legge det han beskriver som en jernring rundt helgens arrangement på Vålerbanen. Statens vegvesen er ikke enig i kritikken.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I forbindelse med årets Gatebil-arrangement på Vålerbanen, gjennomførte Statens vegvesen omfattende stikkprøvekontroller av trafikken rundt banen.

Les også: Tror på publikumsrekord, Vegvesenet kontrollerer gatebilentusiastene i Våler

Bildeserier: Fete gatebiler på Vålerbanen i helga, Gatebilkjøring på Vålerbanen

Se video fra Gatebil 2012 nederst i saken!

– Jernring rundt Gatebil

Kontrollvirksomheten ble gjennomført på to plasser, blant annet ved avkjøringa fra riksveg 20 på Braskereidfoss.

– Ved å legge en jernring rundt arrangementet vårt på denne måten, skaper de mer hat enn forståelse hos bilentusiastene. De kunne ha stått nærmere Elverum eller Kongsvinger, mener Gatebil-sjefen.

– Du mener Statens vegvesen er ute etter å ta dere?

– Vi forsøker å få til et godt samarbeid med dem, men måten de gjennomfører disse kontrollene på er bare klønete, sier Andersson.

Avviser kritikken

Leder for uteseksjonen ved Husum trafikkstasjon, Teith Kyrre Dalsrud, ledet kontrollene som ble gjennomført i forbindelse med årets Gatebil-arrangement i Våler.

Han tar ikke til seg kritikken fra Andersson.

– Vi forsøker å få til et godt samarbeid med Gatebil og vi har for så vidt et godt samarbeid allerede. I år fikk de vite både når og hvor vi skulle stå med vår kontroll. De fikk også anledning til å kunngjøre dette overfor deltakerne på arrangementet, slik at det ikke skulle komme som noen overraskelse på noen at vi sto der for å kontrollere trafikken, sier Dalsrud.

Han legger ikke skjul på at det alltid vil være slik at noen ikke liker å bli kontrollert, men hevder at de fleste kontrollørene hadde kontakt med var positive og glade for å bli kontrollert.

– De fikk dermed anledning til å vise at de hadde alt i orden. Vi får langt flere negative reaksjoner fra de som ikke blir stanset og kontrollert. De som bare kjører forbi kontrollen, føler seg overvåket, sier Dalsrud.

Negative reaksjoner

Inne på Vålerbanen hadde Statens vegvesen en egen stand.

– De som sto på stand forteller om sterke synspunkter på vår tilstedeværelse. De som har henvendt seg med synspunkter på standen er i all hovedsak de som ikke ble kontrollert på utsiden, hevder Dalsrud.

– Gatebil-arrangøren reagerer på at dere la en jernring rundt årets arrangement. Gjorde dere det?

– I år sto vi på to steder, ikke fire som tidligere. I år ble kontrollen gjennomført som en stikkprøvekontroll. Det betyr at vi ikke har hatt noen kø av biler som ventet på kontroll, snarere tvert i mot. Vi vinket inn to-tre biler om gangen og kontrollerte disse. Deretter tok vi en pause, før vi vinket inn flere. Det var hele tiden tilfeldig hvem som ble stanset for kontroll, sier Dalsrud.

– Ingen alvorlige feil

Søndag – som lørdag – var det generelle inntrykket av de som ble stanset veldig godt.

– Det ble ikke avdekket noen alvorlige mangler av noe slag, med unntak av noen biler som ble avskiltet. De ble avskiltet fordi det allerede forelå avskiltingsbegjæringer som hadde gått ut for lenge siden. Disse bilene ville blitt avskiltet for lenge siden, sier Dalsrud.

Han forteller også at en bil ble avskiltet på stedet, fordi sjåføren av bilen var norsk mens bilen var utenlandskregistrert.

– Det er ikke lov å kjøre utenlandskregistrert bil i Norge, med mindre eieren av bilen sitter på, sier Dalsrud.

Les også: Tror på publikumsrekord, Vegvesenet kontrollerer gatebilentusiastene i Våler

Bildeserier: Fete gatebiler på Vålerbanen i helga, Gatebilkjøring på Vålerbanen

Artikkeltags