Suksess – kort og godt

Tore Hesbråten leste egne dikt og imponerte i stinn brakke på Tjura-torget da litteraturfestivalen arrangerte stand up-poesi. Folk stortrivdes. (Foto: Sverre Viggen)

Tore Hesbråten leste egne dikt og imponerte i stinn brakke på Tjura-torget da litteraturfestivalen arrangerte stand up-poesi. Folk stortrivdes. (Foto: Sverre Viggen)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Suksess fra start til mål! Det er konklu-sjonen etter den første litteraturfestivalen i Grue.

DEL

Folk kom til alle arrangementene, ikke minst til stand up-poesien på Tjura-torget. Der var det stinn brakke og ikke en eneste ledig stol da festivalleder Helén Evenstad innledet seansen med eget dikt.

Deretter fulgte mange på, ikke minst Tore Hesbråten som fikk forsamlingen i topp humør etter å ha leste flere egne dikt.

Blir fortsettelse

Festivalleder Evenstad er ikke i tvil; det blir fortsettelse for litteraturfestivalen. Den er den første i Grue og den eneste i Hedmark. Disse dagene har vist at det er grunnlag for en slik festival.

– Vi har allerede begynt å tenke på neste års festival. Vi har både planer og ideer, men de holder vi foreløpig for oss selv, sier Helén Evenstad.

Hun er veldig godt fornøyd med publikumsoppslutningen hele vegen helt siden festivalen ble innledet onsdag til den ble avsluttet i går kveld.

– Og det er virkelig artig at det ikke er de samme folkene som har vært på alle arrangementene. Det er kommet stadig nye, så vi har vel truffet ganske bra, sier festivalsjefen.

Rundt 130 personer opplevde Jan Erik Vold og Egil Kapstad i Grue kirke, og stemningen var stor på Finnskogen Kro & Motell der Levi Henriksen og Thomas Mårud fikk publikum med seg.

– Fint også å kunne slå fast at skriveverkstedene på skolen har vært en suksess, sier Evenstad.Lørdagsåpent bibliotek, der Joachim Calmeyer leste Bjørnson, gikk også rett hjem hos et stort publikum.

Imponerte

Stand up-poesien på Tjura-torget lørdag ble en fulltreffer. Man håpet på bra oppslutning, og det endte med at ikke en stol var ledig da amatørene inntok scenen med sine dikt.

Alle imponerte. 

Bare det å reise seg i en stinn brakke og lese egne dikt er sterkt.

Vi fornærmer nok likevel ingen om vi sier at Tore Hesbråten fra Skasen tok kaka med en rekke egne dikt fulle av poenger, snert og humor. Mannen er absolutt klar for mer enn stand up-poesi. Og det kommer nok.Krambua på Tjura-torget bidro også til den gode stemningen.

Grue har truffet blink med sin litteraturfestival. Nå er det bare et år til neste utgave av den. Alle kan glede seg.

Artikkeltags