Trolig oppbud mandag

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkeskommunen sier nei til søknaden fra Norsk Elgsenter om et bidrag på 2,1 millioner kroner. Det betyr at styret etter all sannsynlighet vedtar oppbud mandag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det sier styreleder Andor Tellefsen. Siden lenge før jul er det jobbet hardt på mange hold for å få til et lokalt og regionalt engasjement med en grunnfinansiering på vel to millioner. Noe som vil utløst statsmidler i årene framover.

Alt er forsøkt

– Slik situasjonen er nå går det dessverre mot oppbud. Det er virkelig synd. Vi har hatt dialogkonferanse med aktuelle lokale investorer, men ingen har meldt sin interesse.

Private betaler rett og slett ikke for en slik virksomhet, sier Tellefsen.

Fylkeskommunen bevilget før jul 300.000 kroner i tilskudd til å berede grunnen for en videre satsing og drift av elgsenteret.

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen sier at man eventuelt må behandle på nytt hvis andre kommer på banen og det blir snakk om et spleiselag.

Styreleder Tellefsen tror ikke det vil bli noe av.

– Det som trengs er en vilje til langsiktig satsing. Med mangel på ressurser i forhold til økonomi og kompetanse, blir dette veldig vanskelig, sier Andor Tellefsen.
Ordfører Kjell Konterud i Våler har ikke gitt opp helt ennå.

– Vi skal lete etter løsninger til siste slutt, sier han.

Elgsenteret åpner egentlig for sesongen i helga. Det kan bli den eneste.

Elgenes skjebne

Naturen går sin gang ved elgsenteret i Gravberget uavhengig av politiske vedtak og andre bestemmelser.

For kort tid siden fødte elgkua Norma to kalver. De vokser og trives, men går også de nå en usikker framtid i møte.

– Det er også noe vi må ta stilling til på i styremøtet mandag. Vi må finne en god løsning på det, og jeg har tro på at det skal være mulig. Jeg regner med at det er noen som eventuelt vil overta elgene, sier styreleder Tellefsen.

De nyfødte kalvene går nå i et hegn sammen med mor Ronja og «tante Norma», samt en rådyrbukk. I et annet hegn går to ungdyr, mens sjefen sjøl, oksen Olav har stukket av.

Det var neppe slik at det faktum at han skulle bli far så skremmende at han stakk fra alt.

Det som skjedde var at et tre blåste over gjerdet og slo det så mye ned at elgene kom seg ut. Alle kom imidlertid tilbake unntatt oksen Olav.

Artikkeltags