Espen Brekke har mange tanker for Østerdalen festivalforening. Den nyetablerte foreningens leder har klokkertro på Fløterfestivalen – og ikke minst Osen.
Espen Brekke er fra Eidsvoll, men bor nå i den naturskjønne åmotbygda. Han har erfaring fra den såkalte Nannestadmodellen der målet er å hindre at elever på videregående dropper ut av skolen. Arbeidet er lagt merke til, blant annet av Kronsprinsparets fond.
– Jeg har aldri gjort noe slik når det gjelder tømmerfløting, men jeg har bygget opp festivaler før, sier Brekke, og viser til Nannestadfestivalen.
Der var målet 10.000 besøkende. Mens tidsplanen om å nå det var seks år i Nannestad, er den fem år i Osen.
Med på laget har festivalforeningen fått med blant annet NHO Mat og landbruk, velgskog.no, Åmot kommune, Norsk Skogmuseum og Kulturkollektivet i Elverum.
– Dette blir spennende. Det er gøy å jobbe med folk som er engasjerte, sier artist og leder av Kulturkollektivet i Elverum, Erik Lukashaugen.
Det er alt gjort avtale med fylkesmann Sigbjørn Johnsen om å opptre under festivalen fra 16. til 21. juni neste år.
– Her er Norges beste plass å opptre. Amfiet nede ved sjøen er virkelig Østerdalen på sitt beste med plass til rundt 3.000 personer.
Ideen til forestillingen har arbeidstittelen Fløterliv.
– Skogen, samhold og stolthet er stikkord for festivalen der målet er å ta vare på den nære historien og være stolt av den. Vi vil at unge skal komme tilbake til bygda og bosette seg her, vi ønsker økt rekruttering til skognæringa, vi skal formidle kunnskap om moderne skogdrift og bygge opp arrangementet med flere små festivaler. De forskjellige aktivitetene skal styre seg selv, og vi skal jobbe mot skolene, sier Brekke.
Mellom 300.000 og 400.000 kroner er det lederen anslår at festivalen vil koste første gang.
– Vi trenger en del penger og her ligger utfordringen. Den skal vi takle, sier Brekke.
Styret i festivalen er foruten Brekke, Simen Bekkelund, Tone Merete Øvergård og Bodil Rønningen.