Spesialbygget for tivoli

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag reiser Thomas Tivoli ut med 20 transporter fra vinteropplag på Jømna, for å starte sommersesongen på Grønland i Oslo. Med i ekvipasjen er Skandinavias største mobile kantine.

DEL

Den er spesialbygget for tivoli på en henger de hadde fra før.

Spisesalsdelen tømmes for møbler og skyves inn mot kjøkken og spiskammerdel når kantina skal transporteres.

– Den kunne ikke vært én cm større. Da hadde vi ikke kunnet kjøre den på norske veger, sier tivolidirektør Arne Grønnesby som viser det nye vidunderet, spesialbygget for Thomas Tivoli av lokale leverandører.

Ø-TV: Bli med inn i nyvinningen øverst i saken!

Tas i bruk i Oslo

Den nye kantina fraktes til Grønland i Oslo mandag, og skal sørge for gode og næringsrike måltider til tivoliets 26 ansatte og løsarbeidere som hyres inn etter behov.

– For ikke lenge side forsvant kokken vår med matpengene. Det har ikke skjedd på veldig mange år, men plutselig en dag var han borte. Da viste det seg at kona til en av de ansatte var kokk og kunne overta. Det ble en veldig lykkelig utgang på historien, for hun lager skikkelig bra mat. Sjøl om det kosta en del i pizza til de ansatte i overgangen, sier Grønnesby og ler.

Gleder seg

Han gleder seg veldig til å komme på vegen og ut med tivoliet.

– Nå er jeg lei av å være i samme by i seks måneder. Nå gleder vi oss alle til å komme i gang. De ansatte kommer tidlig på jobb for å bli ferdig, sier Grønnesby.

Første stopp er altså fire dager på Grønland i Oslo.

Der har Thomas Tivoli innledet samarbeid med Kirkens Bymisjon og tilbyr sukkerspinn og gratis kjøring i to timer for barn som ikke har råd til å kjøre karusell ellers.

– Etter hektiske dager i Oslo går turen til Ålesund. Vi er nesten fullbooket for sesongen. Det meste av tida er vi på Østlandet og i Møre- og Romsdal. I Ålesund kan vi parkere slik at vi åpner døra rett ut mot havet. Det er store kontraster, og det gleder vi oss til. Dette er tivolilivet, sier Arne Grønnesby.

Ø-TV: Bli med inn i nyvinningen øverst i saken!

Artikkeltags