Lørdag kan du gå på ski her for 50 kroner

Torsdag begynner arbeidet med å kjøre ut snø i løypene på Natrudstilen. Foto: Sjusjøen skisenter

Torsdag begynner arbeidet med å kjøre ut snø i løypene på Natrudstilen. Foto: Sjusjøen skisenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag starter arbeidet med å legge snø i en kilometer av skiløypa, samt i deler av alpinbakken ved Sjusjøen skisenter på Natrudstilen. – Vi planlegger å åpne 1. oktober, med mindre det blir regnvær, sier Johannes Haukåssveen.

DEL

(Ringsaker Blad) Fra og med denne datoen må man ha gyldig tidlig snø-pass (TS-pass) for å komme inn på skistadion, uavhengig av om man skal gå på rulleski eller ski.

Les også: Nå må du betale for å gå på ski i Natrudstilen

De som bor hos Sjusjøen Hytteutleie slipper å betale.

Stor interesse

– På den måten kan vi legge til rette for de som ønsker å trene både på barmark og på ski på best mulig måte. Tidlig snø har blitt et viktig satsingsområde for oss. Interessen for dette er stor, og mange hytteeiere har allerede vært i kontakt med oss. For landslagene er det litt tidlig enda, men de dukker nok opp etter hvert. Det er mange som vil kjenne snøen under beina i god tid før sesongen starter. De som ikke ser det behovet tar heller fram skiene senere, sier Haukåssveen.

Les også: - Genialt med snø i september

100 meter i alpinbakken

Som i fjor blir det også mulig å kjøre i liten del av alpinbakken.

Parken består av 100 meter snø i bunnen av anlegget, hvor det setter opp et utvalg av rails, bokser og annen moro.

Det er gratis å kjøre i den såkalte pre season-parken fram til 16. oktober.

500 kroner for sesongen

Et TS-pass koster 50 kroner per dag per person, uavhengig om man er barn, voksen eller trener. Sesongkort koster 500 kroner.

– Sesongen varer til det kommer nok natursnø til at vi ikke trenger å bruke snøproduksjonsanlegget lenger, sier Haukåssveen.

Les også: Kan lage snø i 25 varmegrader

Flere reagerte negativt da løypebetaling ble et faktum for fem år siden, først og fremst på grunn av hensynet til allemannsretten i utmark.

– Reaksjoner får man alltid, men jeg tror folk setter pris på det unike tilbudet vi har. Det er jo ikke vanlig med snø på denne tiden, og vi har lagt ned mye jobb får å kunne tilby gode forhold, har Carl Johan Bergman ved Sjusjøen hytteutleie uttalt til RB tidligere

Han så ikke på området som utmark, fordi Ringsaker Almenning har investert store summer i det han mener må omtales som et idrettsanlegg.

– Det er ikke så rart at folk må betale noen kroner. Det blir på samme måte som i alpinbakken. Målet er å gi gjestene våre en flott opplevelse.

Artikkeltags