Gå til sidens hovedinnhold

Ett av fire kjøretøy fikk bruksforbud i kontroller på svenskegrensen

Artikkelen er over 3 år gammel

I alt 29 personer er anmeldt og 315 kjøretøy har fått bruksforbud etter kontroller på grenseovergangene i Østfold og Hedmark torsdag og fredag.

Statens vegvesen kontrollerte denne uken vogntog på grenseovergangene Svinesund og Ørje i Østfold og Østby og Magnor i Hedmark.

I Østfold ble det kontrollert 582 kjøretøy. Blant disse ble det utstedt 208 bruksforbud og seks personer ble anmeldt til politiet.

Blant 592 kontrollerte kjøretøy i Hedmark ble det utstedt 107 bruksforbud og 23 personer ble politianmeldt.

Totalt fikk dermed 27 prosent av de kontrollerte kjøretøyene bruksforbud.

I en pressemelding skriver Vegvesenet at det er mange årsaker til bruksforbudene, men at brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser, dårlig lastsikring og dårlige bremser er gjengangere i statistikken. Ved bruksforbud skal feilene utbedres før bilene får kjøre videre.

Vegvesenet skriver at de har inntrykk av at dekkutrustningen er blitt bedre på både utenlandske og norske tungbiler de siste årene.

«Særlig gledelig er en positiv utvikling for utenlandske kjøretøy som nå er blitt bedre skodd for norske forhold enn tidligere.», skriver Vegvesenet.

Les også

Befaring på stedet der dødsulykka skjedde

 

Les også

Fant alvorlige feil på russebilene: – I fjor havnet en av de i en alvorlig ulykke

Les også

197 kilometer veg får nytt og tryggere dekke: Se hvilke strekninger som asfalteres i Hedmark her

Les også

På kontrollstasjonen satt seks personer fra Statens vegvesen klare til å kontrollere russebusser, men måtte fordrive tiden med å drikke kaffe og spise kaker

 

Kommentarer til denne saken