Tassesuksess fra gard til gard

KOSTE SEG: Nærmest, Halvard Aasen Skogheim med tasseskreppa. Videre, pappa Tormod, Emil, Bjørnar, Torjus på mamma Monicas fang og til høyre Ellen Kristine Korsmo.							 <I>Alle foto: Marianne Østmoen</I>

KOSTE SEG: Nærmest, Halvard Aasen Skogheim med tasseskreppa. Videre, pappa Tormod, Emil, Bjørnar, Torjus på mamma Monicas fang og til høyre Ellen Kristine Korsmo. <I>Alle foto: Marianne Østmoen</I>

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det ble tassesuksess. Da solungene ble invitert til å gå gardtass, å gå fra gard til gard, gjorde de det.

DEL

Du kunne dra fra sted til sted for å lukte, smake, se og opp-leve. Akkurat hvor mange som var innom de seks reiselivsbedriftene som var med i gardtassing i Solør i helga er ikke klart.

Ny sjanse i juli

De fleste stedene har åpent andre dager og helger også, men alle er klare igjen til å ta imot flere gardtasser 14. og 15. juli.

Begrepet gardtass er for øvrig behørig diskutert i det siste. Mens noen mener det heter gardtass, å gå gardtass, som er brukt i denne sammenheng, mener andre det heter å gå gardtasj.
Ikke vet vi, men det spørs om det ikke er høyst lokale språkvarianter ute og går.

Skrepper

I skreppene sine fikk gardtasserne alt fra hestesko til å henge over døra og kjøleskapsmagneter fra Namibia, til poteter med lys.
– Et kjempefint tiltak. Dette var jeg med en gang bestemt på at vi skulle være med på, sier Monica Aasen Skogheim fra Flisa, som var på farten med fem barn fra gard til gard.

På Austvang i Hof hadde de bakt sine egne pizzaer, som ble stekt i steinovn hvorpå den egenproduserte herligheten ble spist på tunet, omgitt av kaniner og hest, og barn som kastet ringer på elghorn. Det var helgas nye variant av ringspill i Solør.


Artikkeltags