The Gathering vil endre loven

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ungdommene bak The Gathering vil endre loven, for å slippe moms på datatreff.

DEL

Fylkesskattekontoret i Hedmark sier at datatreff ikke er kultur, og krever moms fra The Gathering-arrangementet i Vikingskipet helt tilbake til 2005. Det vil bety en utgift på to milioner kroner. Nå vil gjengen bak The Gathering, KANDU (Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom), endre loven for å slippe å betale.

KANDU har svart på det formelle varselet om innkreving av moms fra Fylkesskattekontoret i Hedmark med å sende en søknad om en lovendring til finansdepartementet. De vil nå ha et generelt momsfritak for alle datatreff i Norge nedfelt i loven om medverdiavgift.

- Jeg tror vi vil greie det. Trond Giske var ute i påsken og støttet oss i media, vi ha registrert støtte fra opposisjonen på Stortinget og regjeringspartiene. Det vil være et politisk selvmord hvis vi ikke får gjennomslag for denne saken her, sier nestleder Andreas-Johann Ulvestad i KANDU til ITavisen. Han jobber med momssaken for The Gathering.

- Vi hadde et møte med finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet i forrige uke, og skal møte representanter for alle regjeringspartiene denne uka, sier Ulvestad. Han kan også fortelle til ITavisen at Kirke- og Kulturdepartementet ser på saken.

Artikkeltags