En større en finner du ingen steder

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dere kan skryte så mye dere vil kjære elgjegere, for større enn denne har dere aldri skutt. Og dere kan aldri gjøre det heller.

DEL

Torsdag var det klart for å vise fram den største i verden, ja den største elgskulpturen ja.

Midt i Østerdalen, i elgens rike, på Bjøråa rasteplass i Stor-Elvdal, ble den vist offentligheten for første gang.

SE VIDEO I HØYREVINDUET!

Skinnende blank skal den over ti meter høye skulpturen, bli et trekkplaster, et trafikksikkerhetstiltak og et naturlig stoppested ved riksveg 3.

LES OGSÅ: Flest elgpåkjørsler i Hedmark

– Dette er en stor dag for oss i Stor-Elvdal, sier avtroppende ordfører Even Moen (Sp) etter at elgen var formelt gitt til Stor-Elvdal kommune av leder Sparebanken Hedmarks kunstfond, ved leder Wenche Sætre Høye, og avduket.

– Dette ble rett og slett praktfullt. De pengene vi har gitt til dette formålet, til en stor utsmykning av det offentlige rom, er kommet til sin rett med denne fantastiske skulpturen, sier Sæthre Høye.

Lunsjavtale

At det i det hele tatt ble aktuelt for kunstfondet i Sparebanken Hedmark å støtte «elgprosjektet», kan en takke en tilfeldig lunsj for.

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud Riseng, som har vært drivkraften bak de trafikksikkerhetstiltakene som er gjort opp gjennom Østerdalen langs riksveg 3, spiste lunsj sammen med Wenche Sæthre Høye.

– Ja, vi begynte å snakke om hva som kunne vært gjort for å skape noe stort og oppsiktsvekkende som et trafikksikkerhetstiltak, sier avdelingsdirektør Aud Riseng.

Noe som bekreftes av kunstfondets leder.

– Etter det var vegen relativt kort til storelgen var på kunstfondets liste over mulige tildelinger, og vi var tidlig klar på at dette prosjektet støtter vi, sier Wenche Sæthre Høye.

Linda strålte

Damen «bak elgen», kunstneren Linda Bakke fra Stange, var også tilstede på avdukingen, og var godt fornøyd. Naturlig nok med sitt eget verk storelgen, men også med omgivelsene som den er plassert i og den gode jobben som er gjort for å lage gode en flott rasteplass.

LES OGSÅ:
Fra Kina til Stor-Elvdal

Elgbæsjen blir kortreist

Kjempe-elgen har kommet til Norge

Monteringen starter i juli

Her er de første bildene av verdens største elg

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken