Trollbandt publikum

STEMNINGSFULLT: Sissel Kyrkjebø trollbandt publikum med sin vakre stemme på Tronsvangen Seterhotell lørdag kveld. 
$BYLINE_ON$Foto: Hanne Strypet$BYLINE_OFF$

STEMNINGSFULLT: Sissel Kyrkjebø trollbandt publikum med sin vakre stemme på Tronsvangen Seterhotell lørdag kveld. $BYLINE_ON$Foto: Hanne Strypet$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med toner fra Grieg og Dovregubbens hall åpnet Sissel Kyrkjebø utekonserten på Tronsvangen lørdag. Hun trollbandt oss alle med sin vakre sang.

DEL

– Dovregubbens hall fascinerer meg veldig. Den er litt fandenivoldsk, ler Sissel i et intervju etter konserten.

Publikum satt som forhekset etter den første sangen, og med klokkeklare, lyse toner, slik vi kjenner Sissel som best, framførte hun en flott konsert for de 1000 som hadde tatt turen opp til Tronsvangen lørdag kveld. Hun høstet særlig god respons på de kjente sangene Innerst i sjelen og Vestland, Vestland. Sissel avsluttet med OL-hymnen Se Ilden Lyse til stående applaus.

Natur og stemning

Med Alvdal Vestfjell som bakteppe for konserten ved Tronsvangen Seterhotell, var det ingenting å si på utsikten publikum hadde. Med campingstoler og sitteunderlag stortrivdes publikum i skråninga nedenfor hotellet.

– Dette er jo et perfekt sted for slike konserter. Jeg ble overrasket over at dette var første gang dere arrangerer en slik konsert her oppe. Jeg håper dere gjentar det, sier Sissel på klingende bergensdialekt til vertskapet på Tronsvangen, Runar Einarsrud og Pia Steidel etter konserten.

Arrangørene ved seterhotellet er så fornøyde med konserten at de ønsker å gjenta suksessen neste sommer.

– Hvem som kommer, er ikke klart enda, men vi har noen i kikkerten. Det jeg kan si er at det blir en nasjonal eller internasjonal artist, røper vertskapet.

Fullt hus

Hotellet hadde ingen ledige senger igjen, og utover dagen strømmet folk på fra busslastene som kjørte både fra Alvdal og Tynset.

– Det har aldri vært så mange folk her som i dag, stråler Einarsrud.

Lørdagens konsert var en oppfølger av fjorårets seterdag med Odd Nordstoga-konsert i Einunndalen i regi av Seterlandet. Det arrangementet trakk dobbelt så mange som lørdagens konsert, som hadde ca. 1000 publikummere.

– Vi er strålende fornøyde med besøket, sier arrangør Einarsrud ved seterhotellet. Han påpeker at lørdagens arrangementet var mer enn konsert, mens Odd Nordstoga var en del av en større seterdag.

Artikkeltags