For de fleste fisketurismebedriftene i Trysil har det vært en god sommer.

Til tross for rekordvarme og høye vanntemperaturer har det vært et brukbart fiske i både Engerdal og Trysil.

Daglig leder i Engerdal fjellstyre, Ole Opseth melder om en god fiskesommer, både fangstmessig og når det gjelder antall fiskere.

– Bedre enn i fjor

– Inntrykket er at det har vært mye fiskere i farta, og det har også blitt tatt en god del stor fisk, sier Opseth.

– Det er klart at temperaturen har påvirket fiske, men det er veldig mye forskjellige vann å velge blant her, og mitt inntrykk er at det har vært nesten som tidligere sesonger. Ikke mer og ikke dårligere, sier han.

Fjellstyret selger årlig fiskekort for godt over to millioner kroner.

I Trysil er det mange fisketilbud som turistene kan velge blant. Espen Eilertsen driver fiskeguiden Call of the wild, og sier han har hatt en god sommer.

– Starten av juni var helt eksepsjonell. Da var det nesten et slikt fiske som vi hadde i gamle dager. Men fra midten av juli og utover har jeg nesten ikke vært ute. Jeg har sjeldent mye gjester på den tida uansett. Men totalt sett for meg har det vært slik det skal være. Kanskje til og med en liten økning fra i fjor, sier han.

– Fra midten av august tar det seg opp igjen, sier Eilertsen.

Anders Nyhuus driver Vestsjøberget Fluefiske, og leier ut en hel elvestrekke eksklusivt til fiskere.

– Juni var bra etter min målestokk. Vi hadde økt booking i forhold til i fjor. Vi har mye gjengangere på besøk her, men i år har vi også hatt en del nye gjester, sier Anders Nyhuus.

Ujevnt på Gjerfloen

Hos Gjerfloen Fluefiske sør i Trysil, startet sommeren bra.

– Juni ble det tatt mye fisk og vi hadde mye fiskere. Men da varmen kom for alvor i juli, ble temperaturen i vannet for høy, og det er ikke gunstig for fisken, da uteblir dagstrafikken, som for oss utgjør mye, sier eier Snorre Grønnæss.

Han forteller at det i løpet av juni ble tatt rundt 700 harr i fluesona.

I juli ble det fisket litt i overkant av 300 fisk, mot 1.000 året før.