– Ta lisens og våpen

ULVENS MANN: Lars Erik Lie og Bygdefolk For Rovdyr er glad for at politiet nå har aksjonert mot folk som mistenkes for ulovlig ulvejakt.

ULVENS MANN: Lars Erik Lie og Bygdefolk For Rovdyr er glad for at politiet nå har aksjonert mot folk som mistenkes for ulovlig ulvejakt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ubetinget fengsel er ikke nok, krypskyttere bør også fradømmes våpen og jaktlisenser for all framtid, sier Lars Erik Lie.

DEL

Tryslingen Lars Erik Lie, som leder foreningen Bygdefolk For Rovdyr, er glad for at politiet har satt inn store ressurser i en sak om faunakriminalitet og pågrepet 12 personer i Hedmark for ulovlig ulvejakt.

Lars Erik Lie håper at politiet nå har sikret seg solide beviser som holder for pådømmelse i retten.

– Vi har lenge hatt mistanker om at det har foregått ulovlig rovdyrjakt. Når alfahanner forsvinner sporløst, har heller ikke forskerne funnet naturlige årsaker til det, sier Lie, som har fulgt godt med på hva som rører seg ute på nettet rundt temaet rovdyr.

Ulvehatere

– Jeg ser jo at begrepet SGT, altså Skyt, Grav og Tie, brukes i ulvehatermiljøene. Derfor er jeg ikke overrasket over pågripelsene, men jeg må si at jeg er gledelig overrasket over at politiet har satt inn så store ressurser for å løse denne saken. Det blir politiets og rettsapparatets oppgave å håndtere dette videre, men hvis de personene som nå er pågrepet og mistenkt for ulovlig jakt blir funnet skyldige og dømt, holder det ikke med ubetinget fengselsstraff.

– Hva synes du at krypskyttere bør straffes med i tillegg til fengsel?

– Det som virkelig vil gjøre inntrykk, og svi enda kraftigere enn fengselsstraff, det er å bli fradømt jaktlisens og retten til å ha jaktvåpen, i all evighet.

Preventivt

– Hvor preventivt vil det være, dersom vi nå får fellende dommer for ulovlig jakt?

– Jeg tror at de mest fanatiske rovdyrmotstanderne da vil ligge lavere, i hvert fall i en periode framover, sier Lie, som ikke bare har fått applaus og klapp på skuldra for sitt engasjement for rovdyr.

– På nettet er jeg blitt skjelt ut og også truet på livet, anonymt, blant annet med at «du burde vært skutt, som ulven», uten at jeg har tatt det på alvor. Tirsdag fikk jeg for øvrig en utrivelig telefon fra en kar som ringte anonymt. Det var et svensk telefonnummer, men ikke sporbart.

– Hva sa svensken?

– Det var ingen svenske, men ganske sikkert en trysling, hørte jeg, som mente at jeg var en «dumskalle» og at jeg skulle ha anmeldt dem som nå er pågrepet. Det svekker ikke mitt engasjement for hele naturen, med rovdyr, også de som ikke «lønner seg», sier Lars Erik Lie.

LES OGSÅ:

SE ØSTLENDINGENS REPORTASJER OM SAKEN:

Artikkeltags