Økokrim med hemmelig GPS

FRIKJENT: Stian Svingen ble ansett som hovedmistenkte blant trysiljegerne som alle er frikjent for anklagene om ulovlig ulvejakt. Politiet fikk festet hemmelig GPS på Svingens bil for å følge bevegelsene.

FRIKJENT: Stian Svingen ble ansett som hovedmistenkte blant trysiljegerne som alle er frikjent for anklagene om ulovlig ulvejakt. Politiet fikk festet hemmelig GPS på Svingens bil for å følge bevegelsene. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Økokrim festet en GPS på bilen til Stian Svingen fra Slettås for å følge med i hans bevegelser under etterforskningen av ulvesaken.

DEL

Stian Svingen og de fire andre trysiljegerne er nå frikjente i ulvesaken.

Økokrim fant ikke grunn til å tiltale trysiljegerne for ulovlig jakt på ulv slik tiltalen lyder mot fem jegere fra Elverum og en jeger fra Engerdal.

– Lettelsen er enorm, men fortsatt føler vi at det ligger en eim av skyld igjen så lenge Økokrim har henlagt «på grunn av bevisets stilling». Økokrim kan ikke bevise at vi har gjort noe ulovlig, samtidig som de sier at de heller ikke kan motbevise at vi har jaktet på ulv. Situasjonen blir absurd. Vi har ikke jaktet ulv. Vi et fri, sier Stian Svingen.

Han har ingen tillit til Økokrim lenger.

Det var mot Svingen hele etterforskningen i ulvesaken startet.

Økokrim fikk rettens kjennelse til å følge med på inn- og utgående telefoner og fra 7. november i fjor utvidet til å telefonavlytte ham.

10. januar i år fikk Økokrim rettens kjennelse til å foreta hemmelig ransaking hjemme hos Svingen.

– Jeg er veldig interessert i å vite om politiet har vært hjemme hos meg mens jeg har vært på jobb eller ute av andre grunner. Min forsvarer har fortalt meg at politiet festet en GPS på bilen min for å følge mine bevegelser. Om det bare var på den ene eller på begge bilene jeg eier, vet jeg ikke. Jeg føler sinne og ubehag over hva politiet har gjort og at de trolig har vært inne i huset mitt, sier Svingen.

Østlendingen avslørte i forrige uke at Økokrim hadde tips på at Svingen var blitt observert mens han kjørte rundt og ulet etter ulver.

Han skal også ha blitt sett ved Blixtkoiene sør for Slettås iført jaktsesongen i 2013.

– Jeg ble avhørt om ulvehylene 5. mars i år. Økokrim innrømmet etter hvert at tipset kom fra folk med tilknytning til Høgskolen på Evenstad. Jeg har kontaktet Wabakken i ettertid. Han nekter for at noen fra Evenstad har tipset. Og ja: jeg hadde jaktklær på meg da jeg var på en fest på Blixtkoiene. Og jeg vet hvem som tipset. Jeg går mye i jaktklær året rundt, og det er ikke ulovlig. Jeg har ikke felt ulv, sier han.

Artikkeltags