Gå til sidens hovedinnhold

Asfalteringen av flystripa kan starte

Artikkelen er over 8 år gammel

Med den store pengegaven fra Sparebanken har nå Trysil flyklubb samlet inn 791.000 kroner til fast dekke på flystripa. Går alt etter planen starter asfalteringen om 14. dager.

Sparebanken Hedmark besluttet i tirsdag, å tildele Trysil Flyklubb 100.000 kroner fra det sentrale gavefondet.

Les også: Større fly kan lande i Trysil

– Banken gir støtte til gode samfunnsformål. Denne gangen til en flyplass i et viktig turistområde i Hedmark. Vi synes det er viktig at småfly også kan lande i denne delen av regionen. Som samfunnsengasjert bank er vi opptatt av stimulere til vekst og utvikling, som igjen skaper trivsel i et lokalsamfunn. Denne gaven er vi sikker på at vil komme Trysil-samfunnet til gode, i påvente av flyplass i Rörbäcksnäs, sier avdelingsleder Anja Holmøy Aamold, som i går hadde den trivelige oppgaven å bringe gledesbudskapet om pengegaven ut til flyklubben.

Mangler 150.000 kroner

Med pengene fra banken har nå flykubben samlet inn 791.000 kroner til asfaltering av Trysil flyplass. Dette er inkludert 100.000 kroner som flyklubben er lovt å få i støtte fra kommunen.

Asfaltering av flystripa i 850 meters lengde og åtte meter bredde er kostnadsberegnet til rundt 860.000 kroner. I tillegg kommer det på noen kostnader til blant annet asfaltert plass til oppstilling av fly.

– Vi mangler 150.000 kroner til asfaltprosjektet. Kronerullingen fortsetter, Vi håper på fortsatt stor giverglede blant lokalbefolkning, hyttefolk, skogeiere, bedrifter og lag- og foreninger slik at vi kommer i mål med finansieringen, sier innsamlingssjef Per Gunnar Stensvaag.

Starter til helga

Selv om ikke alle pengene er på plass, starter arbeidet mot asfaltering allerede til helgen.

– Vi får all den grusen vi trenger til fundamentering av grunnen på banen gratis av Høgåsen AS. Vi får også låne maskiner gratis, og kjører og legger grusen på dugnad. Vi har hatt eksperter på befaring som har undersøkt banen, og vi har fått bekreftelse på at grunnforholdene er gode nok, opplyser Martin Østvang.

Om fjorten dager regner flyklubben med at Mesta er på plass for å legge asfalten.

– Merking av flyplassen med nummer i begge ender og midtstriper er også ivaretatt. Det gjør Trysil Maskin gratis for oss med den nye trafikkprinteren sin, sier Stensvaag fornøyd.

Kommentarer til denne saken