Hytta som Svein Erik Bakke førte opp i Trysil i 1997 legges nå ut for salg for svimlende 24 millioner kroner.

Eklund Oslo New York (EONY) har fått oppdraget.

Dette er dermed den desidert dyreste hytta for salg i Trysilfjellet og den neste dyreste fritidseiendommen til salg i Norge i dag.

Bidro sterkt i Trysil

Bakketunet som består av fire bygninger – tilsammen på vanvittige 696 kvadratmeter primærrom – ble oppført av Svein Erik Bakke i 1997.

SE BILDESPESIAL AV DEN LUKSURIØSE HYTTEN HER

Bakke slo seg stort opp som forretningsmann på 1990-tallet og hans vaskeimperium leverte enorme overskudd i flere år. Finansmannen dreide etter hvert forretningen over mot eiendom og utvikling.

LES OGSÅ: Supermegler går for Trysil-rekord

«Vaske-Bakke», som etter hvert ble hans tilnavn, var svært sentral i Trysils framvekst som vintersportssted og hytta som nå selges var en av de første luksushyttene som ble bygget i Trysilfjellet.

Svein Erik Bakke døde i 2006.

Enorm luksus

Tunet består av fire bygninger- en hovedhytte, en gjestehytte, et stabbur som er innredet for beboelse og en stor dobbeltgarasje.

Tomta er på hele 3,5 mål.

Hovedhytta er stor og innholdsrik med mange rom og avdelinger. I underetasjen har man egen SPA-avdeling og egen vinkjeller.

Totalt har eiendommen 11 soverom.

Bakketunet ligger like på oversiden av Turistsenteret på sørsiden av Trysilfjellet.

Ser etter firma

Keven Franzen i Eklund Oslo New York (EONY) står for salget.

– For denne eiendommen leter vi etter en gruppering, kanskje et firma, som ønsker å kjøpe denne, sier han.

Når Bakke-hytta nå selges ønsker selskap bak å avhende AS'et.

Bakketunet 4, som eiendommen heter, eies nå av Bakketunet Eiendom AS og selger ønsker å avhende selskapet, ifølge Finn.no-annonsen.

– Vil sjekke interessen

I Bakketunet Eiendom AS er det sju aksjonærer, der tre av de eier 20 prosent, mens de resterende fire har 10 prosent hver.

– Det er eierne som nå har sagt at de ønsker å vurdere et salg av selskapet og det legges derfor ut i markedet for å se på interessen, sier styreleder Lasse Andre Fosby. Han eier selv også 20 prosent gjennom firmaet Kamperhaug Invest AS.

Aksjene i selskapet selges nå for 10 millioner kroner og samtidig overtas en gjeldsforpliktelse pålydende 14 millioner kroner.

– Ettersom eierne nå vil selge hytta, så ser de det som enklest å selge hele selskapet. Det er noe å spare på dette, men vi håper å finne en kjøpergruppe som vil videreføre selskapet og driften, sier eiendomsmegler Keven Franzen.

Blant annet slipper kjøper å betale dokumentavgift når man overtar selskapet bak eiendommen.

Tjener godt

Regnskapet viser at selskapet siden 2005 har hatt driftsinntekter på eiendommen på mellom 600.000 kroner og 1,8 millioner kroner i året.

– Dette er hovedsakelig brukt som en ren utleiehytte og inntektene er fra utleie, sier Fosby.

– Hvem har leid hytta?

– Både firmaer og private, men den har ikke stått til fri utleie. Selskapet har hele vegen vært selektive når vi har leid den ut. Derfor framstår hytta i svært god stand – nå 17 år etter at den ble bygget.

Eide selv hytta

Svein Erik Bakke eide selv hytta fra 1997 til 2004. Da ble selskapet opprettet og Bakke hadde selv en aksjepost fram til han gikk bort i 2006.

SE BILDESPESIAL AV DEN LUKSURIØSE HYTTEN HER

Nå sitter arvingene etter Svein Erik Bakke på én aksjepost i selskapet.

Meget bra høst

Selv om 20-millionershytter er sjelden vare og ofte ligger svært lenge ute for salg, så opplever meglerne i Trysil nå en hyttehøst de ikke har sett på nesten 10 år.

– Ikke siden 2006–2007 har jeg opplevd liknende, sier Petter Birkrem, som har bred erfaring fra Trysilfjellet.

Så sent som mandag solgte Birkrem fem hytter – alle med en pris mellom 1,2 og 3,8 millioner kroner.

– Høsten har vært veldig bra. Nå ligger enheter vesentlig kortere ute for salg om de prises riktig.

Megler Stein Olav Engebakken hos Eiendomsmegler 1 bekrefter inntrykket.

– For eksempel er det solgt 24 flere enheter i år enn på samme tid i fjor. Så jeg støtter påstanden om at vi nok ikke har sett et så hett marked siden 2007, sier han.