Gå til sidens hovedinnhold

Bygger 100 hytter

Artikkelen er over 8 år gammel

Bjørn Dæhlie satser i Trysil. I regi av Trysilfjellet Golf AS, skal det bygges 100 hytter i Trysilfjellet.

Den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie er involvert i det store hytteprosjektet i Trysil som håper å komme i gang til sommeren.

Det er regulert tomter til 100 hytter rundt golfbanen i Trysilfjellet.

Dæhlie samarbeider med blant andre Rolf Mobæk som driver Sjumilsskogen AS, og er styreleder i Trysilfjellet Golf AS, som står som utbygger i prosjektet.

Billige hytter

De to eiendomsutviklerne er forbundet gjennom selskapet Sjumiskogen AS, der Mobæk er daglig leder og Dæhlie er styreleder.

Dæhlie sitter med 33 prosent av aksjene i morselskapet Trysil Prosjektinvest AS, som er medeier i Trysil fjellet Golf AS.

– Planen er å starte til sommeren. Vi har ventet flere år på å komme i gang, sier Rolf Mobæk.

De planlagte hyttetomtene skal ligge rundt golfbanen i Trysilfjellet.

Overbevist om markedet

Prisen skal ligge på rundt to millioner kroner for både hytte og tomt – langt billigere enn det som er vanlig i Trysilfjellet.

– Er det marked for så mange nye hytter?

– Med den modellen vi har tenkt oss, er vi overbevist om at det er et marked. Bare tomteprisen lenger opp er halvannen million kroner, sier Mobæk.

Samtidig er Mobæk i gang med å bygge om Trysil-Knut hotell til et leilighetsbygg. En etasje er allerede bygd om til ti leiligheter. Nå er det andre etasje på hotellet som står for tur til å bli enda ti nye leiligheter.

– Det er treromsleiligheter som koster fra 990.000 kroner til 1,3 millioner, sier Mobæk.

Til nå er det solgt to leiligheter. – Vi driver hotellet som normalt foreløpig, og så får vi se hva som skjer, sier Mobæk.

Kjelleren på hotellet bygges om til dagligvarebutikk, hvor KIWI Trysilfjellet skal flytte inn. – Vi starter byggingen der snart. Vi håper å gå i gang om kort tid, sier Mobæk.

Trysilfjellet Golf AS eies av Trysilfjell Utmarkslag Sa (34%), Trysil Prosjektinvest AS (34%), Skistar Norge AS (18%) og Trysilfjellet Utvikling AS (14%).

Kommentarer til denne saken