Får ikke felle ulv i Flendalen

Fra venstre Øyvind Gotehus, storfebonde Kjell Arvid Sundby, og Ståle Sørensen fra Fylkesmannen i Hedmark. Sunbys søknad om å få felle ulv er nå avslått.

Fra venstre Øyvind Gotehus, storfebonde Kjell Arvid Sundby, og Ståle Sørensen fra Fylkesmannen i Hedmark. Sunbys søknad om å få felle ulv er nå avslått. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fylkesmannen i Hedmark har avslått Kjell Arvid Sundbys søknad om å få fellingstillatelse på ulven som har tatt storfe på Bakksetra i Trysil.

DEL

Mandag denne uken var representanter fra Fylkesmannen i Hedmark på befaring hos storfebøndene Aud og Kjell Arvid Sundby på Bakksetra i Flendalen.

Sundby har de siste ukene hatt flere ulveangrep på storfebeholdningen, og søkte samme dag om å få fellingstillatelse på ulven som befinner seg innenfor ulvesona.

Fylkesmannen uttalte tidlig at det ikke ville være aktuelt med felling i ulvesona, og allerede tirsdag fikk Sundby beskjed om at søknaden er avslått.

– Det forundrer meg at de ikke vil avvente DNA-prøvene som Statens naturoppsyn har samlet inn, slik at de vet om det er èn eller flere ulver. Men slik jeg forsto det, hadde det ikke noe å si for avgjørelsen, sier Kjell Arvid Sundby.

Påklager avgjørelsen

Han har bestemt seg for å påklage avgjørelsen.

– Jeg håper også at Trysil kommune gjør det samme om de får avslag, sier Sundby.

– Jeg kommer ikke til å gi meg, legger han til.

Sundby la på mandag fram en oversikt for representantene fra Fylkesmannen, og redegjorde for tap så langt.

– De snakket om at vi kunne forsøke å sikre et mindre område på innmarksområdet, i tillegg til å forsterke det nåværende gjerdet, sier Sundby.

Artikkeltags