Gå til sidens hovedinnhold

Glad dag for Heidi

Artikkelen er over 10 år gammel

Thorbjørn Bakken får fullt medhold av Sylvia Brustad. Det var feil av Trysil kommune å ta bort omsorgslønna for dattera Heidi. Vedtaket har tilbakevirkende kraft.

– Jeg er så glad, jubler Heidi Bakken.

Les også: – Rystet over Trysil

I seks måneder har kampen mot kommunen pågått. Heidi Bakken har en sykdom uten nøyaktig diagnose, men som på grunn av fare for anfall, krever kontinuerlig tilsyn.

Trysil kommune meldte i desember at omsorgslønna som Heidis mor hadde hatt, ville bli tatt bort. Meldinga kom mens mora lå på dødsleiet. Dette skjedde uten at faren fikk tildelt hennes “timer”, selv om han nå var alene om omsorgen.

Ti dager etter begravelsen fikk Heidi Bakken brev fra kommunen om at også farens omsorgslønn var stoppet. Familien ble ikke tilbudt andre løsninger.

Tøff tid

Saken har tatt på både far og datter. Begge er veldig glade og lettet over avgjørelsen. Heidi har måtte øke medisineringen betydelig gjennom våren. Men nå er hun et eneste stort smil og tøyser med faren der hun sitter ved bordet på Trysil hotell.

– Dette hadde aldri gått uten en betydelig innsats fra ordfører Ole Martin Norderhaug og advokat Ingebjørg Gaukerud, slår Bakken fast.

– Å engasjere advokat var en sjanse å ta. Dette viser bare at folk som ikke orker å stå løpet ut er rettsløse.

Ikke full retrett

Fylkesmannens vedtak er kort og konsist at Thorbjørn Bakken får medhold i klagen og innvilges omsorgslønn med 84 timer pr. måned for 2010. (Omsorgslønn gis for ett år om gangen. Vår merkn.)

– Så følger seks sider med en saksbehandling som er både rotete og selvmotsigende, sier advokat Gaukerud. Hun tilbakeviser nok en gang at det skal ha vært holdt tilbake opplysninger eller lagt hindre for kontakt mellom Heidi og kommunen.

– Vi har tilbudt Tildelerkontoret journalen fra hennes fastlege, men den ville de ikke ha!
Heidi har satt seg imot innleggelse og nye undersøkelser ettersom det ikke er behandling som er målet og undersøkelsene er plagsomme og slitsomme.

Takker

Heidi ber oss overbringe en takk til alle som har støttet henne og faren gjennom et halvt års kamp.

– Det har betydd så utrolig mye, sier hun med tårer i øynene. Thorbjørn Bakken kaller behandlingen av datteren for respektløs og hjerterå.

Nå starter et samarbeid med kommunen for å legge opp en såkalt individuell plan, forteller advokaten. Hun legger ikke skjul på at hun er spent på hvordan de vil bli møtt i kommunen etter det som har skjedd.

Glad ordfører

– Det jeg har gjort er bare å påskynde saken hos fylkeslegen og fylkesmannen. Jeg har bare mast, for å si det folkelig, kommenterer Ole Martin Norderhaug.

Han understreker at han ikke har makt til å instruere noen, men er tilfreds med at hans forståelse av saken viser seg å være korrekt. Han har truffet Heidi flere ganger i løpet av de siste månedene og er glad for løsningen på saken.

Kommentarer til denne saken