Liv Simensen" /> Liv Simensen" /> Gå til sidens hovedinnhold

– Nå er jeg glad og trygg

Artikkelen er over 10 år gammel

– Anne Kari og Therese fortjener bløtkake, for de har gitt meg hjelpa jeg trenger, sier Heidi Bakken.

– Vi tror faktisk ikke vi gjør noe mer enn jobben vår, men det er klart vi er glade for at Heidi synes hun får god nok hjelp fra oss, sier Anne Kari Vik og Therese Holen Nyhus, saksbehandlere i tildelerenheten i Trysil kommune.

Den enheten behandler alle søknader om hjelpetiltak som kommunen gir innbyggerne. 

Fælt år

Heidi Bakken (40) har en sykdom som gjør at hun må ha folk rundt seg døgnet rundt på grunn av fare for anfall.

I jula i fjor døde Heidi Bakkens mor. Like før hadde Heidi fått beskjed om at omsorgslønna mora fikk for henne, ville bli tatt bort.

Rett etter nyttår fikk Heidi brev fra kommunen om at også farens omsorgslønn var blitt stoppet. Familien ble ikke tilbudt andre løsninger. Det ble også krevd at Heidi skulle ha en annen verge enn faren.

Så begynte de arbeidet for å få det hjelpetilbudet de mente de hadde krav på, og selv ville ha. Det ble tøffe tak. Kommunen sto på sitt, familien på sitt, etter hvert med advokathjelp.

Lang kamp

Saken gikk gjennom alle klageinstanser fra kommunen, til fylkeslegen, til Fylkesmannen.

Til slutt, etter et halvt års kamp, snudde Fylkesmannen og sa det var feil at omsorgslønna var tatt fra Heidi.

På den tida, i juni i fjor, var kommunikasjonen mellom Heidi og Thorbjørn Bakken og kommunen bortimot ikke-eksisterende.

– Det var trælet og vondt. Jeg følte jeg ikke kunne stole på kommunen. Om natta kunne jeg våkne og være redd for at noen skulle komme og ta meg hjemmefra, forteller Heidi, som på denne tida i fjor måtte bruke dobbel dose av beroligende midler.

– Men nå har jeg fått hjelp fra disse jentene, sier Heidi og stråler mot Anne Kari Vik og Therese Holen Nyhus, de to som ble saksbehandlerne til Heidi da Fylkesmannen hadde snudd.

Lyttet og pratet

– Vi begynte med blanke ark. Heidi og vi snakket med hverandre om hennes ønsker og hva vi kunne tilby. Det har ikke vært komplisert i det hele tatt å få til et opplegg Heidi er fornøyd med, sier Anne Kari Vik og Therese Nyhus Holen.

Heidis far Thorbjørn har fått noen flere omsorgstimer, timene med støttekontakt er økt litt, og Heidi har mer styring med hva støttekontaktene skal gjøre for henne enn tidligere.

– For oss er det helt vidunderlig å ha så trygg og god kontakt med saksbehandlere i kommunen. Vi kjenner stor takknemlighet overfor dem, og også overfor alle som har støttet oss, sier Thorbjørn Bakken.

Kommentarer til denne saken