Rakk toget med fly

FRA USA TIL FLENDALEN: Per Gunnar Stensvaag startet fra Newark-flyplassen ved New York med fly mandag kveld, og rakk 17. mai-toget i Flendalen i formiddag. Der slo SAS-kapteinen stortromme – i arbeidsklærne, kan du si. SAS-uniformen er nesten lik uniformene til Trysil Musikklag. Hanna Sofie Sørhuus, bak, Lars Harald Nordgaard, foran, og de andre i korpset var glad for at trommeslageren rakk toget – med fly.

FRA USA TIL FLENDALEN: Per Gunnar Stensvaag startet fra Newark-flyplassen ved New York med fly mandag kveld, og rakk 17. mai-toget i Flendalen i formiddag. Der slo SAS-kapteinen stortromme – i arbeidsklærne, kan du si. SAS-uniformen er nesten lik uniformene til Trysil Musikklag. Hanna Sofie Sørhuus, bak, Lars Harald Nordgaard, foran, og de andre i korpset var glad for at trommeslageren rakk toget – med fly. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

SAS-kaptein Per Gunnar Stensvaag rakk 17. mai-toget i Flendalen etter å ha brålandet sin Airbus 340 fra USA på Gardermoen tidlig på morgenen.

DEL

– Jeg ga på litt ekstra over fjorden i dag, sier SAS-kapteinen fra Trysil, og mener Atlanteren.

Del på facebook

Les også: Fest for små og store, Undersøkte Stortorget på nasjonaldagen, Ja vi elsker 17. mai, Styrtregnet stoppet i tide, Gratulerer med dagen, Fyll og bråk natt til 17. mai, 17. mai i levende bilder

Per Gunnar slo trommer i både skolekorpset og voksenkorpset i si tid, og han har vikariert på stortromma en del 17. mai-er, etter at han flyttet til Trysil igjen for noen år siden.

– Det har gått greit før, for jeg har hatt fri 17. mai. Ja, det gikk greit nå, også, sier Per Gunnar, som startet fra Newark flyplass ved New York kl 19, lokal tid, i går kveld.

– Jeg parkerte flyet fem på åtte på Gardermoen i morges, og kastet meg i bilen til Trysil, men måtte stoppe og sove litt ved Varåholla, sier SAS-kapteinen – som stilte til spilling i flyuniformen sin. Den har nesten maken farge som Trysil Musikklags blå uniformer, men Per Gunnar har fire kapteinsstriper på ermene i tillegg.

– Men å rase fra USA til Flendalen for å slå på stortromma i tre marsjer og to nasjonalsanger, det er da litt sprøtt?

– Nei, er det det? undrer SAS-kapteinen.

Han ble mottatt med jubel av korpset som manglet stortrommeslager til Flendals-turen, der Trysil Musikklag har sørget for marsjmusikk i flere år nå.

I Flendalen visste folk også at trommeslageren hadde reist langt for å holde takta for dem, og det ble satt pris på.

I Flendalen varter grendefolket opp med stomp og lefser og hembakt og hemystet og hemlaget av alle slag på 17. mai, og alle korpsets medlemmer kastet seg over delikatessene – kaptein Stensvaag ikke minst.

– Nå var det godt å få mat. Jeg har ikke spist siden Shetland, sa han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken