Reidar Åsgård gir <br>seg som ordfører

GIR SEG: Reidar Åsgård gir seg som ordfører i Engerdal. Tidligere i år ga han seg som leder for Hedmark Arbeiderparti.

GIR SEG: Reidar Åsgård gir seg som ordfører i Engerdal. Tidligere i år ga han seg som leder for Hedmark Arbeiderparti. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører i Engerdal, Reidar Åsgård (67), stiller ikke til gjenvalg ved kommunevalget i 2011. Men noen pensjonisttilværelse ser han ikke for seg ennå.

DEL

Hvem bør etterfølge Åsgård i ordførerstolen i Engerdal?
Kom med ditt forslag til ny ordfører nederst i saken!

– Nominasjonsprosessen for kommunevalget skal øyeblikkelig starte opp. Derfor er det naturlig for meg å avklare dette allerede nå. At beskjeden kommer nå, gir de ansvarlige for den videre nominasjonsprosessen bedre tid på seg, sier den avtroppende ordføreren i en kommentar.

– Hvorfor trekker du deg?

– Når denne perioden er omme, har jeg sittet som ordfører i Engerdal i fem perioder. Da tenker jeg at det er klokt av meg å slippe til noen andre og nye krefter i Engerdal Arbeiderparti, sier han.

Samfunnsengasjert

På Hedmark Arbeiderpartis årsmøte i mars trakk Reidar Åsgård seg som leder for Hedmark Arbeiderparti. Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth overtok som leder av partiet etter Åsgård.

– Er du på veg ut av politikken?

– Nei. Jeg har ikke gitt noe signal om det. Jeg mener at jeg fortsatt er frisk og oppegående og har samfunnsengasjementet i behold. Selv om jeg går av som ordfører, har jeg ingen planer om å slutte å være opptatt av samfunnet rundt meg. Det er samtidig ikke ensbetydende at man må tviholde på posisjoner, svarer Åsgård.

På spørsmål om hvilke framtidsplaner han har, svarer han at han kan gjøre hva som helst – for eksempel jakt- og fisketurer, men også noen politiske oppdrag.

– Jeg føler ikke noe behov for å pensjonere meg. Kanskje finner jeg en deltidsjobb å bruke tiden min på. Jeg er ikke skapt for å sitte stille i en sofa, sier han.

– Endelig

Hvordan han i framtida vil sette sitt preg på den offentlige debatten kan han ikke si noe om, men han lover at han skal gi livstegn fra seg dersom behovet melder seg.

Nyheten om at han trekker seg ble offentliggjort mandag kveld, på et medlemsmøte i Engerdal Arbeiderparti.

– Jeg tror alle i partiet har forståelse for valget jeg har tatt. Det var ingen som direkte sa at de var lettet. Det er mulig noen tenker at jeg lar meg overtale til å fortsette, sier han med glimt i øyet.

– Hva skal til for å overtale deg til å fortsette?

– Der tror jeg at jeg kan bruke ordet umulig. Jeg har tenkt godt igjennom dette. Hvis jeg lot meg overtale til å fortsette, hadde jeg ikke sagt at jeg ikke tar gjenvalg i 2011, sier han.

Artikkeltags