Skaper helårsarbeid

VIL BEHOLDE DE ANSATTE: Håvard Lunde og de andre eierne bak Sportlodgen gjør det godt på sportsklær i Trsyilfjellet. Nå vil de sørge for helårsjobb til de ansatte. Bildet er fra Sportlodgen på Radisson Blu på Turistsenteret.

VIL BEHOLDE DE ANSATTE: Håvard Lunde og de andre eierne bak Sportlodgen gjør det godt på sportsklær i Trsyilfjellet. Nå vil de sørge for helårsjobb til de ansatte. Bildet er fra Sportlodgen på Radisson Blu på Turistsenteret. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fjellgutta AS heter et nytt selskap som skal drive med hytteservice i Trysilfjellet for å skape helårsarbeid til de ansatte.

DEL

– Vi håper å kunne skaffe arbeid hele året til folk vi har ansatt i sportsbutikkene, sier Håvard Lunde, den ene av eierne bak Fjellgutta AS. Selskapet skal tilby tjenester av ulik art til hytteeiere i området.

Del på facebook

Beholde kompetansen

Håvard Lunde er en av tre eiere bak to sportsbutikker i Trysilfjellet, en på Fageråsen og en på Turistsenteret.

– Vi har mange faste kunder. De skaper relasjoner til de ansatte i butikkene, og liker å treffe de samme fjesene når de kommer tilbake.

– Det er ikke grunnlag for å holde sportsbutikkene åpne om sommeren, forklarer Lunde.

For å sikre at de samme ansatte og deres kompetanse er med på laget når neste vintersesong starter, har eierne etablert Fjellgutta AS.

– En 20-åring kan synes det er greit å være uten jobb om sommeren. Men en kan ikke vente at voksne mennesker, kanskje med familie, skal måtte lete etter sommerjobb.

Solgte og satset

Lunde eier butikkene sammen med Tomas Myrvold og Roger Kjeverud. Sist på 1990-tallet jobbet de sammen i skiutleia til Jens og Øivind Søgaard på Fageråsen. De hadde alle et ønske om å drive med noe sjøl, og tok imot utfordringen da de fikk tilbud om å overta skiutleia.

Forretningen gikk bra, og i 2002 kjøpte de sportsbutikken ved siden av. Fire år senere solgte de skiutleia, og da Radisson Blu åpnet dørene i desember 2008, etablerte de sportsbutikk rett innafor inngangen, ved siden av hotellets lobby.

Begge butikkene drives nå under navnet Sportlodgen.

– Vi har mye å takke Jens og Øivind for. Vi fikk en flying start med skiutleia, sier Håvard Lunde.

Omsetter for 18 millioner

Sportsbutikkene sysselsetter 12 personer på hel- og deltid. Av disse vil to-tre få jobb i det nye selskapet ved siden av eierne sjøl, tror daglig leder Tomas Myrvold. Omsetningen i Sportlodgen var på 18 millioner kroner i 2010, med et overskudd på 1,2 millioner.

– Vi går ut med informasjon om de nye tjenestene via våre hyttekontakter og har allerede fått mange henvendelser, sier Myrvold.

– Jeg synes det er interessant å utvikle noe nytt, sier Tomas Myrvold.

Artikkeltags