Stolt og glad vinner av Trysil-Knut-prisen

STOR STAS: Det var stor stas da Trysils egen Jørn Lyseggen (til høyre) mottok Trysil-Knut-prisen av fylkesmann Sigbjørn Johnsen (til venstre) og Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug.

STOR STAS: Det var stor stas da Trysils egen Jørn Lyseggen (til høyre) mottok Trysil-Knut-prisen av fylkesmann Sigbjørn Johnsen (til venstre) og Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Som den første tryslingen noensinne fikk Jørn Lyseggen lørdag ettermiddag den gjeve Trysil-Knut-prisen.

DEL

IT-gründeren Lyseggen, som har bygget opp og driver det verdensomspennende konsernet Meltwater, står nå på den eksklusive lista over vinnere av Trysil-Knut-prisen.

Tidligere prisvinnere er Gunnar Sønsteby (2008), Dagfinn Enerly (2009), Aksel Lund Svindal (2010), Petter Northug (2011), Olav Thon (2012) og Even Kvien (2013).

Prisen ble overrakt av fylkesmann Sigbjørn Johnsen, som har ledet en jury bestående av Sylvia Brustad, Helge Bonden, Svein Skarpmo og Ole Martin Norderhaug.

Prisen gis til mennesker som har gjort store bragder.

Lyseggen har klart det utrolige, å bygge opp et verdensomspennende IT-selskap som han leder fra hovedkontoret i San Fransisco, der han også bor. Men han har aldri glemt Trysil, og han er i bygda annethvert år for å feire jul der.

– Jeg ble født i Sør-Korea og adoptert til Norge da jeg var fire år. Først bodde familien i Lier, men da jeg begynte på skolen, flyttet vi til Nybergsund, fortalte Lyseggen fra scenen.

Han gikk både barneskole, ungdomsskole og videregående skole i Trysil før han dro ut i verden og gjorde det stort.

– Men det er godt å komme tilbake, og det er så flott å bli satt pris på av sine egne, sa Lyseggen etter å ha mottatt diplom og en Trysil-Knut-statuett lagd av kunstneren Skule Waksvik.

Prisen ble delt ut under helgens Elgfestival i Trysil.

1
(Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkeltags