I april i år slo Fredrik Eklund seg opp meg eget firma i Oslo. Den svenske supermegleren er en av New Yorks råeste eiendomsmeglere og kjent fra TV3-serien "Million Dollar Listing", der han har solgt fete leiligheter til blant annet Camron Diaz, John Legend og Daniel Craig.

Et par måneder etter den norske lanseringen kastet Eklund og hans norske team i Eklund Oslo New York (EONY) seg over en luksushytte i Trysil.

Og de går for rekord.

I juni ble hytta på sørsida av Trysilfjellet lagt ut for den svimlende summen av 22,5 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadrat meterpris på drøyt 64.000 kroner.

Det er skyhøyt over mye av det vi ellers ser i Trysil.

Her er kvadratmeterprisen for de fem dyreste hyttene som er i salg i Trysil akkurat nå:

  • Hytte på sørsida til 22,5 mill. på 348 kvm. = 64.600 kr. per kvm.
  • Hytte i Ugla til 8,7 mill. på 175 kvm = 49.700 kr. per kvm.
  • Hytte på sørsida til 5,5 mill. på 181 kvm. 30.000 kr. per kvm.
  • Hytte på sørsida til 5,1 mill. på 175 kvm. = 29.500 kr. per kvm.
  • Hytte ved Trysilsætra til 4,5 mill. på 140 kvm. = 32.100 kr. per kvm.

LES OGSÅ: Ønsker konkurransen velkommen

- High – end markedet handler ikke utelukkende om pris, men først og fremst om service. Det handler om oppfølging, å ta seg tid og at kunden blir tatt på alvor når de kommer til oss. Det er vel så viktig som pris, sier Keven Frantzen, eiendomsmegler og vice president i EONY til Østlendingen. 

At hytta ikke er solgt på tre måneder stresser overhodet ikke Frantzen.

- Vi tilpasser alltid våre markedsaktiviteter og tidslinjen i forhold til det enkelte objekt. Nå har vi jobbet med denne hytta i tre måneder, og noen interessenter har det vært, men nå starter den virkelige jobben med å få solgt denne hytta.

Mener de har best nettverk

Frantzen trekker fram det internasjonale nettverket som den soleklare fordelen EONY har i markedet.

- Nettverket vårt er det beste. Vi allierer oss med meglere utenlands, sier han.

- Vi tror det finnes en familie som er villig til å kjøpe dette unike stedet.

Frantzen tror ikke at det foreløpig er aktuelt å sette ned prisen. Hytta er eid av en stor utenlandsk familie og har vært mye i bruk, ifølge megleren.

- Veldig offensivt priset

Petter Birkrem har solgt mange hytter i Trysil, og senest tre siste uke. Han har også solgt hytter for et tosifret antall millioner i skibygda.

Han er klar på at denne er priset for høyt.

- Denne er veldig offensivt priset. Jeg har vært i hytta, og den er fantastisk fin, men samtidig så er den 15 år gammel og med en kvadratmeterpris på det dobbelt av hva en ny kan koste, sier han.

Han tror det blir tøft å få solgt hytta for denne summen.

- Men om man ønsker en slik sum, så er kanskje EONY den rette meglere å bruke. Det blir spennende å se, de har ikke solgt i Trysil tidligere, sier Birkrem.

LES OGSÅ: 

Eklunds svenske firma ESNY jobber også med å selge gigantiske Björkefors Herrgård i Sunne i Sverige, like over grensen fra Hedmark. For 40 millioner svenske kroner får du blant annet en kåk på over 800 kvadratmeter, egen tennisbane og egen svømmehall.