Gå til sidens hovedinnhold

Truet politikvinne med kveling

Artikkelen er over 10 år gammel

En trysling har blitt dømt for å ha truet en kvinnelig politibetjent med kveling etter en arrestasjon i Trysil. Men noe fengselsopphold blir det ikke.

Mennene var på vei i en politibil mellom Trysil og arresten på Hamar da han plutselig slo seg vrang og skapte en dramatisk situasjon.

Husbråk

Det var i midten av september at den 36 år gamle mannen slo seg vrang etter en pågripelse i Trysil og truet en politikvinne med å kvele henne.

To politikvinner rykket ut på en melding om husbråk på en bopel i Trysil. Mannen ble satt i en cellebil og sovnet mens politiet gjorde undersøkelser inne i huset.
Ifølge dommen skal mannen ha sovnet i bilen mens den sto parkert utenfor bopelen i Trysil og våknet ikke før han var under transport til Hamar. Han ba da om en røyk og da politikvinnene avslo kravet og samtidig informerte tryslingen om at han var på vei til arresten i Hamar, begynte han å skrike og sparke.

Han slo ut vinduet i politibilen og ropte til den ene politibetjenten at han skulle kvele henne.

Situasjonen ble så alvorlig at politikvinnene måtte til slutt be om assistanse fra Elverum politistasjon.

– Husker ikke

Den domfelte tryslingen har hele tiden hevdet at han ikke husker hva han sa på grunn av beruselse, men innrømmer at han var irritert og at han skal ha begynt å "gape og skrike".

Retten mener truslene kunne framkalle alvorlig frykt og at det er alvorlig at de ble framsatt mot en polititjenestemann i tjeneste.

Mannen ble også dømt for å ha truet samboeren med at han skulle slå henne.

Men mannen slipper fengsel fordi han er under rehabilitering for rusavhengighet og psykiske lidelser. 36-åringen har også startet med skolegang for å endre livet sitt i positiv retning.

Derfor ble manne dømt til fem måneder betinget straff, med prøvetid på to år.
Tryslingen var også tiltalt for tyveri av fiskegarn, lysestaker og en skrutrekker og for å sendt SMS til sin samboer selv om han var pålagt om ikke å kontakte henne.

Disse forholdene ble han frifunnet for.

Kommentarer til denne saken