Ukjent for turister

INGEN TING: Det er vel ikke mye som skal til for å gjøre avkjørselen til sentrum i ski- dikter- og skogbygda Trysil mer innbydende for folk som ikke er godt kjent.BEGGE foto: Ingrid Nylund

INGEN TING: Det er vel ikke mye som skal til for å gjøre avkjørselen til sentrum i ski- dikter- og skogbygda Trysil mer innbydende for folk som ikke er godt kjent.BEGGE foto: Ingrid Nylund

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Turistene må vite om butikkene for å kunne komme og handle! Butikkene må være åpne når folk er ferdig i skibakken!

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Turister i Trysilfjellet vet ikke at skistedet har en «by», et bygdesenter der en kan besøke butikker og serveringssteder.

Det var Finn Brattestad, sjøl fastboende i Trysil siden 1978, som fortalte om dette på møtet om sentrumsutvikling tirsdag.

Han bruker sjøl skibakkene jevnlig og kommer ofte i snakk med folk i skiheisen. Det var slik han kom i tale med dansken som hadde besøkt Trysilfjellet i 6-7 år og ennå ikke hadde fått med seg at det ligger et bygdesenter nedi dalen.

Ikke lett å se

– Det kan jeg forstå. Skal du til Fageråsen, suser du rett forbi og ser etter skiltet tilFageråsen. Skal du til sørsida av fjellet, kjører du den nye såkalte Gullvegen og kommer aldri i nærheten avkjørslene til sentrum, sier Brattestad.

Og skulle reisende etter vegen i det hele tatt legge merke til avkjørselen, er det sannelig ikke lett å oppfatte at det dreier seg om et bygdesenter med butikker, kulturtilbud og spisesteder.

– Et mer anonymt kommunesenter skal en lete lenge etter, sier Brattestad. Han synes det er en stusselig utvikling og er redd Bygda visner bort.

Finn Brattestad synes ikke det skal åpnes for dagligvarehandel på Mosanden nå.

Han er ellers overrasket over hvor få utenom næringsliv og politikk som møtte opp på møtet tirsdag.

– Jeg synes dette er et viktig spørsmål som tryslingene bør delta i, sier han.

For korte åpningstider

Hanne Tysland fra Nybergsund var også på møtet på Trysil-Knut hotell om handelen i Trysil sentrum. Hun tok opp sentrumsbutikkenes åpningstider som hun mener ikke samsvarer med behovet.

– Når skiheisene stenger, stenger også butikkene i sentrum, bortsett fra matbutikkene. Også på Trysilsenteret er metallgitrene nedrullet når folk kommer for å handle. Jeg synes det er rart at det ikke gjøres noen grep her. Det er merkelig at butikkene her ikke legger til rette for turistene.

Shopping frister ikke

– Det snakkes om handelslekkasje til Elverum. Men det er ikke morsomt å dra på shopping på et sted med bare to klesbutikker. Når folk vil shoppe, må det være et utvalg. Da reiser folk heller til Elverum etter arbeidstid og handler der butikkene er åpne lenger og det er mer utvalg. Det er ikke noe liv når ingen ting er åpent, sier Tysland, som godt forstår at Mosanden Næringsforening vil etablere daglighandel på Mosanden.

Artikkeltags