Klare for den store dronningfesten i Trysil

STOR DAG: Det blir en stor dag for ekteparet Kristian (88) og Paula Smestad (84) torsdag, når Hennes Majestet Dronningen ankommer Trysil for å motta Trysil-Knut prisen. Her foran scenen i Fladhagenparken, der prisutdelingen vil foregå.

STOR DAG: Det blir en stor dag for ekteparet Kristian (88) og Paula Smestad (84) torsdag, når Hennes Majestet Dronningen ankommer Trysil for å motta Trysil-Knut prisen. Her foran scenen i Fladhagenparken, der prisutdelingen vil foregå. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For ekteparet Kristian (88) og Paula Smestad (84) blir det som en liten 17. mai, når dronning Sojna torsdag kommer til bygda for å motta Trysil-Knut prisen.

DEL

Sammen med 20 skolebarn og omtrent like mange pensjonister skal de stå espalier for Hennes Majestet Dronningen mellom Storvegen og scenen i Fladhagenparken, der utdelingen av prisen skal foregå.

De skal stå med seks-sju meters avstand langs den drøyt hundre meter lange ruta – og de vil være iført hvit skjorte og svarte bukser, som er dagens kleskode.

– Vi gleder oss veldig! Det er jo ikke hver dag at vi får kongelig besøk her oppe, sier Paula Smestad.

Gjensyn med dronningen

Ektemannen Kristian gleder seg til å få et gjensyn med dronningen, som han fikk oppleve på nært hold i 1995, da hun besøkte Trysil i forbindelse med kongebesøket under storflommen for 22 år siden.

– Jeg fikk ikke hilst på henne, men det var moro å få sett henne. Det er ei spennende dame, sier 88-åringen.

De to pensjonistene er begge glade i kongehuset, og synes det er stas at dronningen endelig besøker bygda igjen.

– Det er roligere i land som har kongehus. Jeg synes kongefamilien representerer Norge på en utmerket måte, sier Paula Smestad.

Håper på folkefest

Ekteparet håper at tryslingene kjenner sin besøkelsestid under dronningbesøket, og at det i morgen blir en ordentlig folkefest i Trysil.

– Jeg leste at ordføreren helst ville ha dronningen her i to dager, men måtte nøye seg med to timer. Jeg skulle også ønske at hun hadde vært her litt lenger, men to timer er bedre enn ingenting, sier 84-åringen.

– Tryslinger er gode til å møte opp ved store anledninger. Jeg håper og tror at det kommer masse folk i morgen. Skolebarna får jo fri, sier Kristian.

– Det blir nesten som 17. mai?

– Ja, som en liten nasjonaldag, sier han og smiler i skjeggstubbene.

Bak dem, i Fladhagenparken, foran scenen, står kommunalsjef Roar Vingelsgaard dirigerer troppene som holder på å rigge til området på og rundt scenen.

Spår lett regn

Et knippe av de ansatte på Knettsetra setter opp et telt som vil bli brukt om været skulle slå seg vrang.

Den siste værmeldingen fra yr.no, som ble oppdatert klokken 11.02 onsdag, er ikke like lystelig som den var for noen dager tilbake. Nå spår meteorologene 15 grader og lett regn.

– Vi håper at det ikke blir bruk for teltet, men det er godt å se at kommunen tar sine forholdsregler, sier Bjarte Wigdel, daglig leder på Knettsetra.

Dronningen ankommer klokken 12.30 torsdag, da hun vil bli tatt imot ved bilen av fylkesmann Sigbjørn Johnsen, ordfører Erik Sletten, Sylvia Brustad, medlem av komiteen for Trysil-Knut prisen, i tillegg til politimester Johan Brekke.

Deretter følges hun fra bilen og til tilvist plass ved scenen i Fladhagenparken. Her vil prisen tildeles av fylkesmannen, som også er leder av komiteen som utnevner prisvinneren.

Trysil Mandskor vil hilse dronningen velkommen, og det blir også et musikalsk innslag av fiolinist Atle Sponberg.

Tidligere Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug vil lede programmet på amfiscenen.

Deretter skal hun spise sen lunsj på Trysil Hotell, før hun returnerer til Oslo, etter planen klokken 14.30.

Artikkeltags