Alle tenner i behold etter 17. mai-toget på Østby

USKADDE: Alle medlemmene i musikkorpset på Østby kom seg uskadd gjennom spillejobben 17. mai. Men så gikk de da altså ned langs østsiden av Villavegen, og ikke den svært så hullete og humpete vestsiden. (Foto: Tormod Rønningen)

USKADDE: Alle medlemmene i musikkorpset på Østby kom seg uskadd gjennom spillejobben 17. mai. Men så gikk de da altså ned langs østsiden av Villavegen, og ikke den svært så hullete og humpete vestsiden. (Foto: Tormod Rønningen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Alt var som det pleide under 17. mai-feiringen på Østby – bortsett fra at musikkorpset ikke gikk sin vanlige rute. Det kan ha reddet tennene til musikerne ...

DEL

Som Østlendingen skrev tirsdag, nektet de ni musikerne å gå langs vestsiden av Villavegen, av frykt for å snuble i asfaltens mange større og mindre hull og groper.

De gikk i stedet ei ekstra sløyfe på østsiden av Villavegen, og kom seg derfor helskinnet gjennom årets spillejobb. 

Korpsenttusiast og grendeidealist Tormod Rønningen fulgte korpset fra sidelinja, og kunne lettet konstatere at knapt nok ei tone skar galt av sted.

– Alt gikk helt strålende. Korpset hevdet at det var som å gå på et stuegulv i forhold til østsiden. Alle tenner er i behold, både ekte og løse, forteller Rønningen.

Kompetent vikar

Alle klarte seg imidlertid ikke like bra. Tormod Rønningen forteller om et rykte som spredte seg fra nabobygda Ljørdalen om at mannen med stortromma, Odd Lokholt, hadde vært utsatt for et uhell forårsaket av dårlig vei under prøvespilling til 17. mai-feiringen.

– Det kan bekreftes at det gikk så galt at Odd måtte melde pass på grunn av kne- og ryggsmerter, forteller Rønningen.

Heldigvis steppet Jan Kveen inn som vikar. Og han gjorde, ifølge Tormod Rønningen, en upåklagelig innsats.

– Jan har ikke spilt på 25 år, men gjennomførte spillingen med bravur, sier han.

Tradisjonell feiring

Rønningen forteller at 17. mai-feiringen på Østby foregikk i tradisjonelle former – rent bortsett fra korpsets nye rute.

– Det var mye folk i toget både klokken 07.30 og 11.30. Imellom togene var det flaggheising på skolen ved speiderne, grendefrokost, underholdning og tale ved Gry Eriksen. Klokken 12.00 var det gudstjeneste. Feiringen ble avsluttet med leker på skolen. Mange glade folk å se på vår nasjonaldag og det settes pris samholdet som er i grenda, forteller Rønningen.

Artikkeltags