200 fikk se vindmøllene på nært hold

GIGANTISK: En av bussene på vei opp mot en av de gigantiske vindmøllene i Austri Raskiftet. Søndag var omkring 200 personer med på den åpne omvisningen i vindmølleparken i Trysil og Åmot kommuner.

GIGANTISK: En av bussene på vei opp mot en av de gigantiske vindmøllene i Austri Raskiftet. Søndag var omkring 200 personer med på den åpne omvisningen i vindmølleparken i Trysil og Åmot kommuner. Foto:

Austri Raskiftet og OX2 fylte opp tre busser og hadde en hale av biler bak seg, da de søndag inviterte publikum på guidet tur til vindmølleparken i Trysil og Åmot kommuner.

DEL

De besøkende fikk på nært hold følge transport av vindturbinblader, og så også maskinhus, tårndeler og vinger som var ferdige til montering.

– Best av alt var det nok likevel at vi kom helt nær kranen som monterte et vinturbinblad på turbin nummer 22 på Ulvsjøfjellet, sier Magnus Axelsson, daglig leder i Austri Raskiftet DA.

Han er glad for at været var så bra. Det var sol og forholdsvis varmt.

– Vi hadde utrolig tur med været, som er en så viktig faktor i en slik sammenheng. Sammen med totalentrerepnøren OX2 booket vi den datoen for omvisningen for lenge siden, før vi visste hvilken byggeaktivitet det ville være nettopp denne dagen. Forholdene var helt fantastiske, sier han.

Omvisningen begynte og sluttet ved Søre Osen Samfunnshus. Selve turen fikk fra sør til nord, via Næringslivsvegen forbi servicebygget og transformatorstasjonen, helt opp til turbin nummer seks på selve Raskiftet.

– Midtveis gjorde vi et stopp der de besøkende fikk komme ut for en «fika», der de ble servert kaffe og boller. Det gikk med 200 boller, forteller Axelsson.

Han forteller om gode tilbakemeldinger.

– Deltakerne var veldig imponerte over størrelsen på vindmølleparken og komponentene – og ikke minst over hvordan entreprenørene gjennomfører arbeidet, sier han.

Etter søndagens vellykkede monteringen av turbin nummer 22, er 14 av vindmølleparkens totalt 31 vindmøller reiste. Fem er i drift.

Artikkeltags