Åpnet den første snøskuterløypa i Trysil

FORNØYD: Tommy Hjemli, leder i Ljørdalen Snoscooterklubb, erveldig fornøyd med at scooterløypene i Ljørdalen nå endelig er tatt i bruk.

FORNØYD: Tommy Hjemli, leder i Ljørdalen Snoscooterklubb, erveldig fornøyd med at scooterløypene i Ljørdalen nå endelig er tatt i bruk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag morgen åpnet snøkuterleden fra Ljørdalen til riksgrensa ved Linnes.

DEL

Tommy Hjemli, leder i Ljørdalen Snoscooterklubb, var naturligvis blant de første som kjørte gjennom den 53 kilometer lange leden.

– Det var virkelig moro! Dette har vi ventet lenge på. Herlig, sier han entusiastisk.

Selv om leden nå er åpen for publikum, vil selve markeringen av åpningen bli gjennomført enten til helgen eller neste helg.

– Da kommer folk fra kommunen, så det blir stas, sier Hjemli.

For to år siden endret Stortinget loven om motorferdsel i utmark og vassdrag, og klubber og foreninger som ønsket å tilby oppkjørte skuterløyper kunne søke kommunene om dette.

Ljøradalen Snøscooterklubb er foreløpig den eneste klubben som har fått innvilget søknaden i Trysil kommune.

Hjemli forteller at all snøen som falt i forrige uke påførte entusiastene i foreningen mye ekstraarbeid, men at hele den drøye fem mil lange løypa nå likevel er åpen.

– Vi må fremdeles rydde litt langs et parti omtrent midtveis, noen hundre meter. Men det er likevel mulig å komme seg gjennom hele leden, sier han.

– Var det mange langs løypa søndag?

– Ikke så mange, men det har nok sammenheng med at det for de fleste på svensk side er ganske langt til leden, og få svensker kjører skuter på søndag. Da jeg var uten sammen med min kamerat, Jon Erling Steen, så vi ni stykker. Det var ganske sikker flere, sier han.

Hjemli forteller at været var skiftende.

– Oppe på fjellet var det veldig liten sikt. Vi håper at det blir bedre vært til helgen, og at enda flere vil prøve seg da, sier han.

Artikkeltags