Den store jakten på Fjols til Fjells-statister er i gang

TALENTJAKT: Produsent Stig Haug (til venstre) og regissør Petter Holmsen inviterer alle interesserte til audition for mindre roller i nyinnspillingen av "Fjols til Fjell"s i vinter. I går oppfordret de 9.-klassingene på Innbygda ungdomsskole til å forsøke seg på auditionen lørdag 8. desember.

TALENTJAKT: Produsent Stig Haug (til venstre) og regissør Petter Holmsen inviterer alle interesserte til audition for mindre roller i nyinnspillingen av "Fjols til Fjell"s i vinter. I går oppfordret de 9.-klassingene på Innbygda ungdomsskole til å forsøke seg på auditionen lørdag 8. desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag oppfordret regissøren og produsenten av den nye Fjols til Fjells-filmen 9.-klassingene på Innbygda ungdomsskole til forsøke seg som statister i senvinterens store stjernefilm i Trysil.

DEL

Eckerbom Casting har ansvaret for å engasjere alle rollene i filmen som etter planen skal spilles inn i Trysil i mars og april neste år - også statister og mindre roller.

8. desember har regissør Petter Holmsen med seg en caster fra Eckerbom Casting på talentjakt i bygda, og da har alle som drømmer om en rolle i nyinnspillingen av den 61 år gamle storsuksessen muligheten til å prøve seg som skuespiller.

Castingen vil foregå på kulturskolen i Innbygda, og pågå stort sett hele dagen.

– Flere hundre artister

– Folk i alle aldre kan prøve seg. Vi trenger 20 mennesker til mindre roller, og flere hundre statister. Når vi skal lage en scene om en påskekonsert på Knettsetra, nytter det ikke med 40 personer. Da må vi ha 500, sier produsent Stig Haug.

Før 9.-klassingene ble informert på kulturhuset Hagelund tirsdag formiddag, hadde medlemmene i hovedutvalg for oppvekst og kultur i Trysil kommune fått en rask orientering om prosjektet av Stig Haug og Petter Holmsen.

Stig Haug forteller at dem som ønsker å være med på audition for mindre roller i Fjols til Fjells, kan sende e-post til tilfjells@eckerbomcasting.com.

– Fortell litt om deg selv, og så er det bare å møte opp til audition lørdag 8. desember, sier han.

Hovedrolleinnehaver klar

Ifølge Petter Holmsen er skuespilleren som skal inneha hovedrollen i filmen klar. Navnet vil bli offentliggjort i løpet av en ukes tid eller to.

Produksjonsselskapet Eikeland og Haug gikk tidlig offensivt ut og annonserte at de ville engasjere skandinaviske toppskuespillere til de fremste rollene i Fjols til Fjells, og det er knyttet stor spenning til hvem som vil bekle rollene i nyinnspillingen av den gamle slageren.

– I mars rykker vi inn i Trysil med full styrke. Utover senvinteren vil folk virkelig merke at vi er på plass, sier han.

Petter Holmsen har vært involvert istore filmprosjekter som Tolvte mann og Oljefondet, og med på laget har Eikeland og Haug også manusforfatter Karsten Fullu, som blant annet har skrevet manus til de siste Flåklypa-filmene, Hakkebakkeskogen og Elias.

25,5 millioner kr

Filmens produksjons- og lanseringsbudsjett er på 25,5 millioner kroner. Etter planen skal den vises på kino i februar 2020.

TVNorge har kjøpt tv-visningsretten, men de som velger å vente til Fjols til Fjells vises her, må smøre seg med tålmodighet. Ifølge Stig Haug kan det gå opptil to år fra kinopremieren, til filmen vises på tv.

Artikkeltags