Får dronningens navn på brudekket

FOLKEFAST: 1.500 mennesker var til stede, da dronning Sonja ble tildelt Trysil-Knut prisen i Fladhagenparken i Trysil 31. august. Nå vil nanvet hennes bli inngravert i dekket på den nye Strandvoldbrua.

FOLKEFAST: 1.500 mennesker var til stede, da dronning Sonja ble tildelt Trysil-Knut prisen i Fladhagenparken i Trysil 31. august. Nå vil nanvet hennes bli inngravert i dekket på den nye Strandvoldbrua. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Først mottok hun Trysil-Knut prisen, Nå blir navnet hennes inngravert i dekket på den nye Strandvoldbrua. Dronning Sonja setter virkelig sitt preg på Trysil denne høsten.

DEL

Det kongelige slott har takket ja til at en av plankene på dekket på brua skal bære dronningens navn.

Kontaktet slottet

Strandvoldbruas venner tok kontakt med slottet etter at dronningen mottok Trysil-Knut prisen 31. august.

– Vi tenkte at ettersom det var hun som mottok Trysil-Knut prisen det året som brua ble bygget opp igjen, hadde det vært moro med en dronningplanke, forteller Asgeir Holt i Strandvoldbruas venner til Lokalavisa Trysil Engerdal.

I løpet av høsten vil sykkel og gangbrua utenfor Trysil sentrum gjenåpnes, 24 år etter at den kollapset.

Inngravering av navn i plankene på brudekket har vært en av måtene velforeningen har skaffet penger til den omfattende gjenoppbyggingen.

Har solgt 350 planker

Så langt har de solgt 350 planker, noe som altså har gitt en inntekt på 350.000 kroner.

– Vi er veldig godt fornøyd med det, men det er fremdeles muligheter til å få «sin egen» planke. Totalt vil det være omtrent 430 synlige planker i brudekket, sier Jon Ola Lund, kasserer i Strandvoldbruas venner.

Ifølge Asgeir Holt har Det kongelige slott godkjent tekst og fonter på dronningplanken.

Plankene blir frest av Bjørn Blikstad. Bokstavene vil være fire cm høye og tre-fire mm tykke.

Mangler 300.000

Fremdeles mangler Strandvoldbruas venner omkring 300.000 kroner på å være i mål med finansieringen av prosjektet som har en totalkostnad på 4,1 millioner kroner.

Jon Ola Lund er trygg på at de resterende midlene vil komme inn.

– Vårt motto har hele tiden vært at «dette får vi til», og det har vi stor tro på, sier han.

Innsamlingsaksjonen har nå pågått i halvannet år, og Lund forteller at foreningen fremdeles jobber aktivt mot næringslivet, og også fortsetter å samle inn penger på andre måter. Blant annet gjennom plankesalget og loddsalg – og de venter fremdeles på svar på flere søknader om støtte. 

Artikkeltags