Gå til sidens hovedinnhold

Her sparkes sentrumssjefen – helt frivillig

Artikkelen er over 3 år gammel

Om du vil låne en av de 59 gratissparkene i Trysil sentrum, er du hjertelig velkommen til det, sier Sentrumsforeningens leder Stine Akre. Men hun ber deg pent om å sette den tilbake på plass etter bruk.

– De aller fleste er flinke og pliktoppfyllende, og gjør det. Men det hender vi ser en oransje spark som står i en garasje eller utenfor et hus. Vi har også sett en på en danskskiltet bil så langt borte som ved Flisbrua – og det synes vi ikke like mye om. Vi vil gjerne ha dem tilbake på plass.

Sammen med sparksjef Frode Vestby markerte hun torsdag formiddag at det for tredje vinteren på rad settes ut oransje sparker til gratis utlån for gjester og fastboende i Trysil. Utenfor Hagelund står et titall sparker opplinjert på den ene av de fem sparkeringene i bygda, og Vestby var ikke sen om å gripe en av dem, da Østlendingen ba ham om å gi Stine Akre en tur over meiene.

– En drøm

– Jeg har alltid hatt en drøm om å sparke noen, humret han før han sparket Akre en rask runde utenfor kulturhuset.

Da gratistilbudet ble introdusert i Trysil sentrum for første gang for tre år siden, var det satt ut 35 sparker på sparkparkeringene rundt om i sentrumsområdet.

Nå er det altså neste 60 – og nå står de på det som er omdøpt til det langt mer spenstige sparkingene.

– For et par år siden sa Per Jon Stengrundet, som da drev bokhandelen Libris, at ham mente vi burde kalle det sparkeringer. Og det var det ikke vanskelig å tilslutte, sier Stine Akre.

Det er enkeltpersoner, bedrifter og butikker som har kjøpt sparkene, og gjort dem tilgjengelige for publikum.

– Populære

– Er de mye i bruk?

– De er blitt veldig populære, både blant fastboende og besøkende. For mange utlendinger er dette noe helt nytt, og noe de synes er artig og praktisk.

– Hvor lenge holder de?

– Omkring to sesonger. De behandles nok ikke like pent som private sparker, og har derfor kortere levetid. Så det bety at de må skiftes oftere ut.

Kommentarer til denne saken