Innfører ekstraordinær båndtvang i Trysil på grunn av dyp snø

BÅNDTVANG: Blandingshunden Nutella må i likhet med alle andre hunder som luftes i Tyrsil holdes i bånd. Kommunen har nå innfort ekstraordinær båndtvang.

BÅNDTVANG: Blandingshunden Nutella må i likhet med alle andre hunder som luftes i Tyrsil holdes i bånd. Kommunen har nå innfort ekstraordinær båndtvang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter å ha blitt kontaktet av flere som er bekymret for rådyrenes framkommelighet i den dype snøen, er det innført ekstraordinær båndtvang i hele Trysil kommune.

DEL

Dette gjelder ikke bare rådyr, men også annet vilt, forteller miljøvernsjef Bjørn Tore Bækken til kommunens hjemmeside.

– Snømengdene gjør det vanskeligere å finne mat, og dermed får dyra dårligere kondisjon. Løse hunder ​som kommer på sporet av dem, vil bety en enda større belastning, sier Bækken.

I hundeloven åpnes det for at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet under ekstraordinære forhold, for å beskytte viltet.

– Slik båndtvang kan bare innføres i de områder av kommunen der vilt man ønsker å beskytte, har sitt leveområde. Vi vurderer det slik at det nå er problematiske forhold over hele kommunen og at forskriften må gjelde hele Trysil. Båndtvangen må og vil opphøre straks forholdene tilsier det, sier Bjørn Tore Bækken til Trysil kommunes hjemmeside.

Artikkeltags