Den svenske storstjernen skal selv ha bedt om å få spille i filmen, som regisseres av Hans Petter Moland.

Bjørn Floberg, som blant annet er kjent fra rollen som politimannen Jacob Hamre i filmene om Varg Veum, skal ha den andre hovedrollen.

Innspillingen starter 20. februar, og vil ganske sikkert sette sitt preg på Trysil.

– Vi velger å komme til Trysil fordi vi synes området og naturen passer veldig godt, sier Turid Øversveen, som er produser, til Lokalavisa.

«Ut og stjæle hester» blir et av de største prosjektene produksjonsselskapet 4 1/2 har hatt. Det har et budsjett på nærmere 40 millioner kroner, og fikk i vår et tilskudd på 11,8 millioner fra Norsk filminstitutt.

«Ut og stjæle hester» kom ut i 2003, og ble Per Pettersons store internasjonale gjennombrudd. Boka er oversatt til nærmere 50 språk, og har mottatt en rekke internasjonale priser.

4 1/2 har jobbet med prosjektet i mange år og fikk allerede i 2008 tilskudd til å utvikle filmmanus av boka. I 2016 fikk selskapet avslag på søknaden om produksjonsstøtte, før de i fjor fikk tilslag på prosjektet.

Boka har solgt over 500.000 eksemplarer i USA og 200.000 i Tyskland.

Det er vinterscenene i boka som nå skal spilles inn i Trysil. De øvrige opptakene skal gjøres i sommer, og etter planen skal filmen ha premiere i mars 2019.