Finn fram slalåmski og snowboard: Denne uken åpner de første bakkene i Trysilfjellet

EVENTYR: Kunstsnøen lever over bakke 22 i Trysilfjellet, også kjent som Eventyr. Dette bildet er tatt sent mandag formiddag.

EVENTYR: Kunstsnøen lever over bakke 22 i Trysilfjellet, også kjent som Eventyr. Dette bildet er tatt sent mandag formiddag. Foto:

Selv om natursnøen fremdeles lar vente på seg, åpner alpinanlegget i Trysilfjellet fredag. Da kan de minste prøve seg i barneområdet i Eventyr, og de litt større i bakke 15 på sørsiden av fjellet.

DEL

Snøkanonene har vært i gang i hele anlegget siden forrige helg, men på grunn av høye temperaturen, var det i store deler av forrige uke ikke mulig å produsere snø i øvre del av fjellet.

Men de siste døgnene har temperaturen i høyden vært lav nok til at snøproduksjonen også har kommet i gang i høyden.

Usikker på E-cup

Etter en befaring mandag formiddag besluttet snø- og bakketeamet til Skistar Trysil, med driftssjef Jan Linstad i spissen, å utsette å beslutte om også bakke 63 i Høgegga skal tas i bruk i helga. Etter planen skal det avvikles slalåmrenn for kvinner i europacupen her søndag.

– Jeg har vært i kontakt med det internasjonale skiforbundet, og fått ny frist til tirsdag kl. 17, sier han.

Linstad forteller at det fra torsdag til lørdag er meldt om 30 centimeter med natursnø i Trysilfjellet.

– Det vil hjelpe godt, sier Linstad – før han legger til at han ikke stoler på at snøen kommer, før han ser den med egne øyne.

– Værmeldingene forandres hele tiden. Jeg har lært meg til ikke å ta noen ting for gitt, sier han.

Planleggingsdag

Fredag har skolene i Trysil, både barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole, planleggingsdag. Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil, håper at elevene da benytter seg av sjansen til å forsøke seg på ski og snowboard.

– Det hadde vært morsomt med masse barn og unge i anlegget, sier hun.

Bakke 15 og 22 (Eventyr) skal etter planen åpnes i full bredde.

– Bakke 15 er hovedbakken på Turistsenteret og byr på variert og bra skikjøring. Totalt blir det nesten tre kilometer med skikjøring åpningshelga, sier Jan Linstad.

Store forskjeller

Nettstedet yr.no meldte mandag morgen om noe nedbør (snø) i Trysilfjellet i helgen. Klokken 11 var dette endret – og det ble da meldt om snø torsdag og fredag, og mandag i neste uke.

Lenger nede i fjellet, ved alpinsenteret på sørsiden av Trysilfjellet, meldes det om snø onsdag, regn torsdag og sludd mandag.

– Vi produserer med snø jo lavere temperaturen er, så derfor vil vi ha det så kaldt som mulig. Den siste uka har det vært forholdsvis mildt oppe i fjellet, og kaldere lenger nede. I morges var det 14 kuldegrader i bunnen av Høgegga, og minus to ved fjellfoten. Klokka 11 var det seks i bunnen og en minus litt høyere oppe i lia, sier Jan Linstad.

Temperaturen i Trysilfjellet er ifølge yr.no ventet å variere mellom minus en og minus ni de kommende ni døgnene, og mellom minus seks og pluss tre grader ved alpinsenteret.

Linstad håper å åpne en bakke til på sørsiden av fjellet neste helg (7.-9. desember).

– Vi jobber også i Fageråsen, men der er vi foreløpig et stykke unna, sier han.

Artikkeltags